https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Στους 42 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος στην Ηγουμενίτσα

Στους 42 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος στην Ηγουμενίτσα


Ραγδαία αλλαγή αναμένεται να παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού από την Τρίτη 22 Ιουνίου, με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας. Παρόλο που για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι καιρικές συνθήκες χαρακτηρίζονται από βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, τα μετεωρολογικά δεδομένα δείχνουν πως έρχεται ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού.

Έτσι - σύμφωνα πάντα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία - την επόμενη εβδομάδα αναμένουμε την πρώτη σοβαρή θερμή εισβολή με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν έως και τους 42 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και πιθανόν τα δυτικά ηπειρωτικά.


Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία στην πόλη της Ηγουμενίτσας, θα αγγίξει την Πέμπτη τους 38 βαθμούς, ενώ την Παρασκευή τους 42 βαθμούς κελσίου.


Αιτία της αλλαγής αυτής του καιρού είναι ένα σταθερό αντικυκλωνικό πεδίο στη βόρεια Αφρική στο οποίο οφείλεται η μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Οι θερμές αέριες μάζες θα αρχίσουν σταδιακά να μετακινούνται προς την περιοχή μας από τη Δευτέρα 21/06 με κορύφωση την Τετάρτη και Πέμπτη 23-24/06, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει αρκετά.

Το κύμα ζέστης θα διατηρηθεί για 2 με 3 ημέρες αλλά σε παραθαλάσσιες περιοχές ο υδράργυρος θα δείχνει 3 έως 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το Σάββατο 26 Ιουνίου, ενώ στο τέλος του μήνα υπάρχει η πιθανότητα επιστροφής του άστατου καιρού με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Σε γενικές γραμμές τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών και εβδομάδων, είναι ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα, καθώς από τη μία οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές, ενώ το κύμα ζέστης δεν είναι ότι καλύτερο για τις ευπαθείς ομάδες. Περισσότερα δεδομένα για την εξέλιξη της θερμής εισβολής θα υπάρχουν τα επόμενα 24ωρα.
Στους 42 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος στην Ηγουμενίτσα Στους 42 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 20, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.