Cleaner Air, Better Game: Η καμπάνια της UEFA για πιο καθαρό αέρα

Cleaner Air, Better Game: Η καμπάνια της UEFA για πιο καθαρό αέρα



Από το Μάρτιο αυτής της χρονιάς και με αφορμή την έναρξη του Euro U21, ξεκίνησε η UEFA την περιβαλλοντική εκστρατεία Cleaner Air, Better Game (Καθαρότερος Αέρας, Καλύτερο Παιχνίδι).

Στόχος της καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σοβαρότητας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη δημόσια υγεία. Με τα στατιστικά να δείχνουν ότι κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους 8εκ. Άνθρωποι από την ατμοσφαιρική ρύπανση, η αθλητική Ομοσπονδία θέλει να συμβάλλει στην αλλαγή της στάσης του κόσμου απέναντι στο τεράστιο αυτό πρόβλημα.

Η καμπάνια της UEFA καλεί όλα τα μέλη της ποδοσφαιρικής κοινότητας, από τους αθλητές μέχρι τους φιλάθλους να κάνουν αλλαγές ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα. Πιο συγκεκριμένα, προωθεί τις παρακάτω δράσεις:

● Γίνετε εθελοντής/ντρια. Αφιερώστε μέρος από τον χρόνο και τις ικανότητές σας.

● Αγοράζετε τις ποσότητες φαγητού τις οποίες καταναλώνετε, ώστε να πετάτε όσο το δυνατόν λιγότερα τρόφιμα.

● Προτιμήστε να επισκευάζετε τις συσκευές που έχουν βλάβη, εάν αυτό είναι εφικτό, από το αγοράζετε καινούριες.

● Μειώστε την κατανάλωση κρεατικών και προσθέστε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σας.

● Μετακινηθείτε με ποδήλατο ή πεζοί όταν αυτό είναι εφικτό.

● Φυτέψτε δέντρα και φροντίστε τα ώστε να μεγαλώσουν.

● Ξεκινήστε συζητήσεις σχετικά με την προστασία της ατμόσφαιρας από τη μόλυνση και ενθαρρύνετε τους φίλους και τους δικούς σας ανθρώπους να κάνουν και αυτοί κάποια από τα παραπάνω βήματα.

Εκτός από το Euro U21 που στάθηκε ως αφορμή, η καμπάνια στήθηκε και λίγο πριν το Euro 2020 ώστε να αγγίξει όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. H κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ξεκίνησε φέτος στις 11 Ιουνίου και το στοίχημα της bwin δείχνει τη Γαλλία ως το μεγαλύτερο φαβορί για τον τίτλο. Η Πρωταθλήτρια Κόσμου βρίσκεται στον 6ο όμιλο, με αντιπάλους τη Γερμανία, την Πορτογαλία και την Ουγγαρία.







Λίγο πριν την έναρξη του Euro ήταν και η Ευρωπαϊκή Πράσινη εβδομάδα (31 Μαΐου-4 Ιουνίου), στην οποία η καμπάνια ήταν υποστηρικτής με τη δράση «Count us in». Στη δύναμη που έχει το ποδόσφαιρο να επηρεάσει συμπεριφορές στηρίχθηκαν οι άνθρωποι της UEFA, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Τσέφεριν να δηλώνει: «Το ποδόσφαιρο μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τον πραγματικό κίνδυνο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Εάν η εκστρατεία «Cleaner Air, Better Game» μπορεί να εμπνεύσει όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο να αναλάβουν μικρές ατομικές πρωτοβουλίες, θα υπάρξουν συλλογικά οφέλη για όλη την κοινωνία μας».
Cleaner Air, Better Game: Η καμπάνια της UEFA για πιο καθαρό αέρα Cleaner Air, Better Game: Η καμπάνια της UEFA για πιο καθαρό αέρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 28, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.