Εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησης ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησης ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων



Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπού ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων που έγινε την 01-04-2021 στα Ιωάννινα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών (άνδρα – γυναίκας), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων και με το πρόσχημα της παραγγελίας πετρελαίου θέρμανσης του ζήτησε αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για την άμεση εξόφληση της υποτιθέμενης οφειλής.

Στη συνέχεια, δίνοντάς του παραπλανητικές οδηγίες ως προς τη χρήση της εφαρμογής ηλεκτρονικής τραπεζικής (internet banking) κατάφερε να του αποσπάσει τους προσωπικούς του κωδικούς και τους αριθμούς έγκρισης συναλλαγής, με αποτέλεσμα να μεταφέρει από το λογαριασμό του παθόντος σε άλλους λογαριασμούς το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησης ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων Εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησης ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 16, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.