Γιάννης Σκουρλέτης: "Ζητώ συγγνώμη από το μνημείο. Ζητώ συγγνώμη από το κοινό"

Γιάννης Σκουρλέτης: "Ζητώ συγγνώμη από το μνημείο. Ζητώ συγγνώμη από το κοινό"



Επιστολή προς το thespro.gr, έστειλε ο σκηνοθέτης της παράστασης «Αχιλλεύς» κ. Γιάννης Σκουρλέτης, μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στο ηλεκτρονικό περιοδικό LIFO, τόσο στο καλλιτεχνικό κόσμο και τους ανθρώπους του πολιτισμού, όσο και στο κοινό της Θεσπρωτίας.
Ο κ. Σκουρλέτης, σε απολογητικό τόνο, ζητά συγγνώμη από το μνημείο και από το κοινό και αναγνωρίζει πως η διατύπωσή του ήταν ατυχή.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του:
"Οφείλει κανείς να παραδέχεται ένα λάθος, ακόμα κι αν πρόκειται για μια ατυχή διατύπωση. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν και στενοχωρήθηκα πολύ που φάνηκε έτσι. Ζητώ συγγνώμη από το μνημείο. Ζητώ συγγνώμη από το κοινό.
Για μένα οι αρχαίες πέτρες είναι ιερές. Κι όσο πιο έρημες, όσο πιο ερειπωμένες τόσο πιο συγκινητικές και γοητευτικές. Είναι οι αέναοι θεατές της τέχνης μας αλλά και εν γένει της ύπαρξής μας. Κάθε καλλιτέχνης αγωνιά για τα βλέμματα, για όλους εκείνους που έρχονται. Αγωνιά για το αν θα έρθουν, τελικά, να τον δουν, καθώς μόνο έτσι νοηματοδοτείται ο κόπος του. Το Αρχαίο Θέατρο των Γιτάνων είναι ένα στολίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος που μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον Αχιλλέα, σ’ ένα θέατρο τόσο απομακρυσμένο από τους ταχείς ρυθμούς που χαρακτηρίζουν τις μέρες μας. Σ’ ένα θέατρο όπου η ρομαντική του διάσταση οδηγεί αναπόφευκτα στην υπέρβαση κάθε πρωτόλειου ωφελιμισμού. Νομίζω πως, μέχρι τώρα, έχω σταθεί με δέος, αγάπη και ταπεινότητα απέναντι σε όλα τα θραύσματα, σε όλα τα μέλη της ελληνικής κληρονομιάς – άυλης και υλικής.
Αναμένω. Αγωνιώ με χαρά να συναντηθούμε στο πέτρινο κοίλον. Να βρεθούμε όλοι μαζί ως επισκέπτες του χρόνου -γιατί κι εγώ έτσι αισθάνομαι- ανάμεσα στις αρχαίες πέτρες, σε μια από τις άκρες της Ελλάδας.
Η επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο των Γιτάνων είναι για μένα το ωραιότερο καλλιτεχνικό μου ταξίδι. Σας περιμένω με χαρά και συγκίνηση.
Η παράσταση «Αχιλλεύς» θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο των Γιτάνων στις 7 και 8 Αυγούστου. Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού".
Γιάννης Σκουρλέτης: "Ζητώ συγγνώμη από το μνημείο. Ζητώ συγγνώμη από το κοινό" Γιάννης Σκουρλέτης: "Ζητώ συγγνώμη από το μνημείο. Ζητώ συγγνώμη από το κοινό" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 12, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.