ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ - Του Λεωνίδα Ταφέκη

ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ - Του Λεωνίδα Ταφέκη



Σε ένα από τα απόκρυφα ευαγγέλια, που ρίχτηκαν στην πυρά επειδή χαρακτηρίστηκαν ως αιρετικά, αναφέρεται ότι, ο Θεός είχε προσχεδιάσει την ειρηνική έξοδο των πρωτόπλαστων { Αδάμ & Εύας } από τον Παράδεισο. Αυτό επιτεύχθηκε όταν το απαγορευμένο μήλο που δαγκώσανε, έπεσε σαπισμένο στον υδροφόρο ορίζοντα του Παραδείσου και μετέτρεψε, τα έως τότε, εύγευστα, κρυστάλλινα και καθάρια νερά του,, σε άοσμα, άγευστα, ακάθαρτα και παγερά.

Στην εποχή μας, που οι άνθρωποι πολλαπλασιάστηκαν, σύμφωνα και με τις εντολές του κυρίου τους, πολλές περιοχές του πλανήτη μας έγιναν άνυδρες και ερημοποιήθηκαν αναγκάζοντας τους κατοικούντες σε αυτές να μεταναστεύσουν σε τόπους με πλούσια βλάστηση και υψηλές βροχοπτώσεις. Σύμφωνα και με διεθνείς αναλυτές πολλοί από τους προβλεπόμενους μελλοντικούς πολέμους θα οφείλονται στον προσπορισμό και την οικειοποίηση του πόσιμο νερού και όχι στο μαύρο χρυσό και τον ορυκτό πλούτο, που έως τώρα αποτελούσαν, την κύρια αιτία των προηγηθέντων πολέμων που κατεγράφησαν από την εμφάνιση του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη μας.

Σε αρκετές από τις περιοχές του πλανήτη το πόσιμο νερό, είναι πλέον είδος εν ανεπάρκεια και η κατανάλωσή του είναι πανάκριβη αναγκάζοντας αρκετούς ανθρώπους, να μεταναστεύσουν, επειδή δεν δύνανται να πληρώσουν τους υψηλούς και πανάκριβους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης.

Στο δήμο μας, ο υδροφόρος ορίζοντας και το πόσιμο νερό πλεονάζει για αυτό τον λόγο έως τώρα οι δημοτικοί λογαριασμοί ύδρευσης κυμαίνονταν σε λογικά επίπεδα. Στην έδρα του Δήμου, στους Φιλιάτες, το μηχανογραφικό σύστημα έκδοσης λογαριασμών ύδρευσης, εδώ και έξι χρόνια, εκδίδει λογαριασμούς, του προηγούμενου χρόνου, με δέκα ( 10 ) μήνες καθυστέρηση με αποτέλεσμα να υπάρχουν μετρημένοι δύο επιπλέον λογαριασμοί ύδρευσης οι οποίοι δεν αποστέλλονται στους πολίτες για να τους εξοφλήσουν στο φυσιολογικό χρόνο που καταναλώνουν το νερό που χρησιμοποιούν για τις οικιακές τους ανάγκες. Ο τελευταίος λογαριασμός που ήρθε προς εξόφληση αφορά το δεύρο τετράμηνο του 2020 και είναι κυριολεκτικά πανάκριβος. Ας ελπίσουμε ότι οι ιθύνοντες θα καταλάβουν το λάθος τους μειώνοντας τις τιμές του νερού στους επόμενους λογαριασμούς. Ελπίζουμε ότι εντός του έτους θα επαναφέρουν στις κανονικές ημερομηνίες όλους τους λογαριασμούς που είναι ακόμη σε εκκρεμότητα. Σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγήσουν πολλούς συμπολίτες σε αδυναμία εξόφλησης του λογαριασμού τους.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να αναφερθεί στις σκοπιμότητες που κρατούν τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ύδρευσης σε εκκρεμότητα και να επιλύσει προς όφελος των πολιτών το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, προτού οδηγηθούμε σε καταστάσεις που το γράμμα και το πνεύμα των νόμων επιτάσσει.

Με εκτίμηση και ανησυχία, για τις ανορθόδοξες εισπράξεις των λογαριασμών ύδρευσης στον αγαπημένο μας Δήμο, ο συμπολίτη σας Λεωνίδας Ταφέκης.
ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ - Του Λεωνίδα Ταφέκη ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ - Του Λεωνίδα Ταφέκη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 20, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.