Συγχαρητήρια από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας

Συγχαρητήρια από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας



Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στα Στελέχη των Γραφείων Ασφαλείας – Πλωτών Λ/Χ Λευκάδας και Κ/Λ Ηγουμενίτσας – Π.Ο.ΔΙ.Ν. – Κ.Ε.Α. Κ/Λ Ηγουμενίτσας για τον εντοπισμό Τ/Χ σκάφους με 14 πατάτυπους μετανάστες και την σύλληψη του διακινητή.

Συγκεκριμένα κάτοπιν αξιοποίησης πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ. και Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. του Λιμενικού Σώματος εντοπίστηκε περί ώρα 05:00 την 14/07/21 από άντρες γραφείου Ασφαλείας Λ/Χ Λευκάδας Τ/Χ σκάφος αγνώστων στοιχείων να προσεγγίζει βραχώδη ακτή πλησίον ακρωτηρίου Δουκάτου.Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα παρέλαβε άγνωστο αριθμό ατόμων που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί και αναχώρησε έχοντας δυτική πορεία.

Περί ώρα 05:55 ανωτέρω Τ/Χ εντοπίστηκε από το πλωτό περιπολικό σκάφος 1043 του Κ/Λ Ηγουμενίτσας με πλήρωμα πλωτών και Κ.Ε.Α. Κ/Λ Ηγουμενίτσας.Άμεσα δόθηκε εντολή ακινητοποίησης με ηχητικά και φωτιστικά σήματα στον χειριστή- κυβερνήτη του Τ/Χ χωρίς να υπακούσει αναπτύσσοντας ταχύτητα και επιχειρώντας με επικίνδυνους ελιγμούς τον εμβολισμό του πλωτού περιπολικού σκάφους θέτοντας έτσι σε άμεσο κίνδυνο το πλήρωμα του.

Από άνδρες Κ.Ε.Α. που επέβαιναν στο 1043 ρίφθησαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα και κατόπιν ξανά μη συμμόρφωσης του χειριστή του Τ/Χ ρίφθησαν στοχευμένα πυρά στις μηχανές του Τ/Χ το οποίο και ακινητοποιήθηκε χωρίς να προκληθεί τραυματισμός.

Από το μετέπειτα έλεγχο του Τ/Χ διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 14 παράτυπους μετανάστες και συνελήφθη ο χειριστής Ουκρανικής καταγωγής ο οποίος στην προσπάθεια του να διαφύγει της σύλληψης βούτηξε στην θάλασσα.

Ανωτέρω Τ/Χ κατέπλευσε, περί ώρα 08:30 ,ασφαλώς στον Λιμένα Λευκάδας συνοδευόμενο από ΠΛΣ 144 Λ/Χ Λευκάδας και ΠΛΣ 1043 Κ/Λ Ηγουμενίτσας

Άλλη μια επιτυχία των Υπηρεσιών της Ένωσης μας η οποία πιστώνεται για άλλη μια φορά στο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και τα στελέχη του, τα οποία παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών, δίνουν καθημερινά μάχες σε πολλαπλά μέτωπα, και πολλές φορές εργαζόμενοι πολύ πέραν του ωραρίου και υπό δύσκολες συνθήκες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΝΑΤΣΟΣ Νικόλαος
Συγχαρητήρια από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας Συγχαρητήρια από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.