https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Η πρώτη δημοσκόπηση | Τα προβλήματα της Ηπείρου και η κυριαρχία Καχριμάνη

Η πρώτη δημοσκόπηση | Τα προβλήματα της Ηπείρου και η κυριαρχία ΚαχριμάνηΙδιαίτερα αποκαλυπτική για τα επιμέρους προβλήματα των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας, την ιεράρχησή τους στις Περιφέρειας της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου, αλλά και την απήχηση των Περιφερειαρχών είναι η έρευνα «Βαρόμετρο της Βόρειας Ελλάδας (Northern Greece Insights- NGI)» της Populus Strategy and Insights, την οποία δημοσιεύει η Μακεδονία της Κυριακής.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα σημαντικότερα προβλήματα, έτσι όπως τα ιεραρχούν οι πολίτες είναι κοινά σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Πρώτο πρόβλημα σε ποσοστό 48% αναδεικνύεται η ανεργία. Ακολουθεί η οικονομική ανάπτυξη σε ποσοστό 24% και οι χαμηλοί μισθοί και οι συνθήκες εργασίας σε ποσοστό 23%.


Ειδικότερα για την περιφέρεια Ηπείρου ένας στους δυο πολίτες (49%) απαντά πως θεωρεί ως το σημαντικότερο πρόβλημα της περιοχής του την ανεργία. Το 28% απαντά ως δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα την οικονομική ανάπτυξη. Ακολουθούν για την Περιφέρεια Ηπείρου: οι χαμηλοί μισθοί και οι συνθήκες εργασίας, η έλλειψη παραγωγικών επενδύσεων, η φτώχεια- κοινωνικός αποκλεισμός, η ερημοποίηση και η μετανάστευση των νέων, η πανδημία COVID-19, το προσφυγικό- μεταναστευτικό, η παιδεία- σχολεία, η υγεία- περίθαλψη, οι συγκοινωνίες- μεταφορές, η λειτουργία δημοσίου- γραφειοκρατία, η ρύπανση περιβάλλοντος, η εγκληματικότητα και δημόσια ασφάλεια. Ακολουθούν με 3% όσοι απαντούν αυθόρμητα «δεν έχω γνώμη», ο ρατσισμός και ξενοφοβία και «άλλο».

Ένας στους δυο πολίτες, σε ποσοστό 51% έχει θετική και μάλλον θετική γνώμη για τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, το 27% «ουδέτερη ή δεν έχει γνώμη» και το 19% «αρνητική ή μάλλον αρνητική».

Το 3% των ερωτηθέντων απαντά πως «δεν τον γνωρίζει».

Σχεδόν έξι στους τέσσερις σε ποσοστό 58% απαντούν πως είναι ικανοποιημένοι από το έργο του Περιφερειάρχη, ενώ ένας στους δυο σε ποσοστό 49% δηλώνει πως πρέπει να επανεκλεγεί στις εκλογές του 2023.

Όλα αυτά δύο και πλέον χρόνια πριν τις ερχόμενες εκλογές, σε χρόνο πολιτικό ουδέτερο, όπου το θέμα που μονοπωλεί την επικαιρότητα και απασχολεί την καθημερινότητα είναι αυτό της πανδημίας.

Η πρώτη δημοσκόπηση | Τα προβλήματα της Ηπείρου και η κυριαρχία Καχριμάνη Η πρώτη δημοσκόπηση | Τα προβλήματα της Ηπείρου και η κυριαρχία Καχριμάνη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 19, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.