Ηγουμενίτσα: Νέα αναβολή από την Κυβερνητική Επιτροπή για τη χερσαία ζώνη

Ηγουμενίτσα: Νέα αναβολή από την Κυβερνητική Επιτροπή για τη χερσαία ζώνη

Σύνταξη Βάσω Γκόρου


Για τη συνεδρίαση της προσεχούς Τετάρτης, αναβλήθηκε για δεύτερη φορά, η απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Παρακολούθησης Αξιοποίησης Λιμένων, για το θέμα της απόδοσης τμημάτων της χερσαίας ζώνης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.

Η κυβερνητική επιτροπή επρόκειτο να συζητήσει εκ νέου το θέμα, στη συνεδρίασή της το πρωί της Δευτέρας (19/07/21), αλλά η συζήτηση και η λήψη απόφασης για το θέμα ανεβλήθη καθώς από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση την Τρίτη 14/07, παρουσία των δημάρχων Ηγουμενίτσας, Ιωάννη Λώλου, και Φιλιατών, Σπυρίδωνα Παππά, δεν κατέστη δυνατό να ληφθεί απόφαση, καθώς υπήρξε διαφωνία του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ, επί των διεκδικήσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Οι δύο Δήμοι, που βρίσκονται ήδη σε κινητοποίησεις με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων, διεκδικούν να εξαιρεθεί από την διαχείριση της ΟΛΗΓ Α.Ε. το σύνολο των τμημάτων της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας, τα οποία χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους και επισκέπτες και δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες και να αποδοθούν στους οικείους ΟΤΑ Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.

Η κυβερνητική επιτροπή, καλείται να διατυπώσει την οριστική της εισήγηση προς το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει την εξαίρεση από το διαγωνισμό παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου της μετοχής της ΟΛΗΓ ΑΕ, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και τον αποχαρακτηρισμό των διεκδικούμενων από τους Δήμους εκτάσεων.
Ηγουμενίτσα: Νέα αναβολή από την Κυβερνητική Επιτροπή για τη χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσα: Νέα αναβολή από την Κυβερνητική Επιτροπή για τη χερσαία ζώνη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 20, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.