Στη Δικαιοσύνη οι Δήμαρχοι της Ηπείρου για ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ και Digea

Στη Δικαιοσύνη οι Δήμαρχοι της Ηπείρου για ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ και Digea


Ως εδώ και μη παρέκει…
Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν αρκετοί δήμαρχοι της Ηπείρου κατά την συνεδρίαση της ΠΕΔ, καθώς οι διακοπές ρεύματος, τηλεπικοινωνιών και τηλεοπτικού σήματος έχουν γυρίσει τα χωριά στην δεκαετία του εξήντα!

Με την παραμικρή βροχή και όχι με έντονα καιρικά φαινόμενα τα δίκτυα καταρρέουν ενώ το τηλεοπτικό σήμα χάνεται. Οι κάτοικοι μένουν για μέρες στο σκοτάδι, επιχειρήσεις παθαίνουν τεράστια ζημιά και η επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο είναι αδύνατη.

«Με την πρώτη ψιχάλα του Αυγούστου τα χωριά μένουν χωρίς ρεύμα. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Αισθανόμαστε πολίτες β’ κατηγορίας.. Η ταλαιπωρία των κατοίκων είναι μεγάλη, οι ζημιές σε επιχειρήσεις τεράστιες» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς.

«Έχω στα χωριά δέκα ηλικιωμένους με οξυγόνο. Δεν υπάρχει κάτοικος και επαγγελματίας που δεν διαμαρτύρεται για τις διακοπές ρεύματος. Η κατάσταση έχει ξεφύγει κα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» σημείωσε ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραισκάκη Περικλής Μίγδος ο οποίος μετά από σειρά εγγράφων που έμειναν αναπάντητα προσέφυγε στον Εισαγγελέα.

«Πολύ μεγάλα τα προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος. Οικισμοί στο σκοτάδι. Προβλήματα όμως και με το δίκτυο του ΟΤΕ.. Άνθρωποι χωρίς καμιά επικοινωνία» σημείωσε ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης.

Στα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Χρήστος Ντακαλέτσης σημειώνοντας ότι η αντίδραση θα πρέπει να είναι συνολική.

Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να κινηθεί με τη βοήθεια δικηγόρου, νομική διαδικασία κατά της ΔΕΔΔΗΕ, του ΟΤΕ και της ΕΡΤ ή της DIGEA, για τις συχνές βλάβες στα δίκτυα κοινής ωφελείας ρεύματος και τηλεπικοινωνιών αλλά και για το ανύπαρκτο τηλεοπτικό σήμα για πολλές απομακρυσμένες περιοχές της Ηπείρου.

Ζητά δε η Π.Ε.Δ. Ηπείρου να επιτραπούν στους Δήμους οι δαπάνες για τη συντήρηση και εγκατάσταση αναμεταδοτών, στις απομακρυσμένες περιοχές που δεν διαθέτουν τηλεοπτική κάλυψη.

Στη Δικαιοσύνη οι Δήμαρχοι της Ηπείρου για ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ και Digea Στη Δικαιοσύνη οι Δήμαρχοι της Ηπείρου για ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ και Digea Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Ο δήμαρχος Φιλιατών καλά θα κάνει να φτιάξει τους δρόμους που οι κάτοικοι ταλαιπωρούμαστε καθημερινά και να αφήσει τις θεωρίες περί τριτοκοσμικές καταστάσεις για την τηλεόραση ...... έχει και άποψη !!!!!!!!! Πολίτες β' κατηγορίας αισθανόμαστε εξ αιτίας της διαχειρησεις που κάνει σε καταστάσεις που χρήζουν υπευθυνότητα αλλά δεν υπευθυνότητα δεν βλέπουμε!!!!!¡!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.