Μ. Κάτσης: «Η κυβέρνηση έχει ραγδαία φθορά από την ακρίβεια και την υγειονομική τραγωδία»

Μ. Κάτσης: «Η κυβέρνηση έχει ραγδαία φθορά από την ακρίβεια και την υγειονομική τραγωδία»


Συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό «KONTRA» στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη, παραχώρησε ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής του νομού Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τοποθετήθηκε για τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αμφισβήτησε την δυνατότητα τους να αποτυπώσουν την πρόθεση ψήφου παραθέτοντας μια φράση του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Εταιριών Δημοσκοπήσεων ο οποίος στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής είπε πως «οι δημοσκοπήσεις είναι ακριβείς 2 μέρες πριν τις εκλογές». Ο Μάριος Κάτσης είπε πως παρόλα αυτά τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων είναι κόλαφος για την κυβέρνηση και φθορά είναι ραγδαία και αυτό φαίνεται από την οργή των πολιτών και της νέας γενιάς.

Εν συνεχεία άσκησε έντονη κριτική στην ΝΔ για τη διαχείριση της πανδημίας και της ακρίβειας λέγοντας με νόημα «δεν μπορεί να ισχυρίζονται τα στελέχη της ότι όλα πάνε καλά υποτιμώντας την νοημοσύνη των πολιτών που βιώνουν μια σκληρή πραγματικότητα»

Ειδική αναφορά έκανε στις άδειες ειδικού σκοπού λέγοντας ότι «δεν υπήρχε καμία πρόνοια για τους γονείς που νοσούν τα παιδιά τους που έτρωγαν την κανονική τους άδεια. Το 5νθημερο της νόσησης έστω και με θετικό rapid έγινε γιατί λόγω των τραγικών λαθών νόσησε μεγάλο μέρος του εργαζόμενου πληθυσμού. Πλέον θεσπίσαν άδεια ειδικού σκοπού με αποζημίωση στο 50% ρίχνοτας πάλι την ευθύνη στον κόσμο».

Σκληρή κριτική άσκησε και για την διαχείριση της οικονομίας λέγοντας πως «έγινε πάρτι 5δις€ σε απευθείας αναθέσεις και τώρα αφήνουν χωρίς στήριξη στον προϋπολογισμό νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην πανδημία και στην ακρίβεια. Κατέθεσαν προϋπολογισμό θεωρόντας ότι η πανδημία έχει λήξει και ότι η ακρίβεια είναι παροδική και τώρα ισχυρίζονται ότι δεν έχουν χρήματα ούτε για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα ούτε να μειώσει τους λογαριασμούς του ρεύματος. Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η στήριξη του ενεργειακού κόστος αλλά και η ρύθμιση του πανδημικού χρέους είναι όρος επιβίωσης της κοινωνίας και μπορεί να γίνουν μόνο με πολιτική αλλαγή. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπορεί να στηρίξει την κοινωνία αλλά σχεδιάζει και νέα μέτρα λιτότητας για την μείωση των ελλειμάτων.»

Ακολουθεί video με τα κυριότερα σημεία:

Μ. Κάτσης: «Η κυβέρνηση έχει ραγδαία φθορά από την ακρίβεια και την υγειονομική τραγωδία» Μ. Κάτσης: «Η κυβέρνηση έχει ραγδαία φθορά από την ακρίβεια και την υγειονομική τραγωδία» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 22, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.