150.000€ από τη Μενδώνη για κάστρο Πολυνερίου και Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Πλακωτή

150.000€ από τη Μενδώνη για κάστρο Πολυνερίου και Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην ΠλακωτήΤη χρηματοδότηση έργων σε χώρους αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος της Θεσπρωτίας συζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ενημερώθηκε για το σχεδιασμό του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με τη χρηματοδότηση έργων από κοινοτικούς πόρους την περίοδο 2022 – 2027 τα οποία αφορούν μνημεία όπως το Κάστρο της Κιάφας και ο οικισμός των Γιτάνων. 
Παράλληλα, η κα Μενδώνη δεσμεύθηκε σε πρώτη φάση για την έγκριση πιστώσεων ύψους 74.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για εργασίες αναστήλωσης του βυζαντινού τείχους του Πολυνερίου - ύστερα από τις ζημίες που προκλήθηκαν από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα του Δεκεμβρίου του 2017 - και άλλα τόσα για την αναστήλωση της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Πλακωτή. 
Ανάλογη χρηματοδοτική λύση θα αναζητηθεί και για τη συνέχιση των σωστικών ανασκαφικών εργασιών σε κατάλοιπα οικισμού που έχουν βρεθεί σε ιδιωτική έκταση στο Λαδοχώρι.
Η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού.
150.000€ από τη Μενδώνη για κάστρο Πολυνερίου και Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Πλακωτή 150.000€ από τη Μενδώνη για κάστρο Πολυνερίου και Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Πλακωτή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 04, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες