Με γενναία χρηματοδότηση η συνέχιση της «Πολιτιστικής Διαδρομής» στην Ήπειρο

Με γενναία χρηματοδότηση η συνέχιση της «Πολιτιστικής Διαδρομής» στην Ήπειρο


Με 35 περίπου εκατομμύρια θα χρηματοδοτηθεί κατά τη νέα προγραμματική περίοδο από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου η συνέχιση του προγράμματος της Πολιτιστικής Διαδρομής στους αρχαιολογικούς χώρους.

Η πρόβλεψη αυτή έχει γίνει στο ήδη εγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ενώ η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε δηλώσεις που έκανε στα Γιάννινα τόνισε πως «η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση μετά από συνεννόηση του Υπουργείου με την Περιφέρεια θα συνεχιστεί».

Στη νέα προγραμματική περίοδο σχεδιάζεται η επέκταση του προγράμματος ώστε να καλύψει κι άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Η στρατηγική της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2023 για να ξεκινήσει η προετοιμασία ωρίμανσης των έργων που θα αναδειχθούν.

Η υλοποίηση των πρώτων παρεμβάσεων αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2024 και η ολοκλήρωσή τους τοποθετείται χρονικά στα τέλη του 2026.

Προφανώς αρκετές πτυχές του προγράμματος θα πρέπει να επανεξεταστούν καθώς από τα επίσημα στοιχεία επισκέψεων στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου δεν φαίνεται ότι το πρόγραμμα έχει αγκαλιαστεί στο βαθμό τουλάχιστον που αναμενόταν.

Επίσης υπάρχει έλλειμμα στην δικτύωση με τις τοπικές κοινωνίες, με την τοπική παραγωγή και τα προϊόντα κάθε περιοχής..
Με γενναία χρηματοδότηση η συνέχιση της «Πολιτιστικής Διαδρομής» στην Ήπειρο Με γενναία χρηματοδότηση η συνέχιση της «Πολιτιστικής Διαδρομής» στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.