Συνεργασία Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης

Συνεργασία Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης


Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας προχώρησε σε υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.- Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) για την ενίσχυση της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Η συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης «Διασύνδεση Κέντρου Ημέρας υποστήριξης Ατόμων πασχόντων από άνοια στην περιοχή των Ιωαννίνων με μονάδες ΟΤΑ (Κ.Α.Π.Η. – Κ.Η.Φ.Η.)», οι οποίες στον Δήμο Ηγουμενίτσας, εποπτεύονται από το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Για την υλοποίηση της Πράξης στον Δήμο Ηγουμενίτσας, επαγγελματίες υγείας (νευρολόγος, ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός) της Ομάδας Διασύνδεσης θα επισκέπτονται κάθε Δευτέρα, τα Κ.Α.Π.Η. και Κ.Η.Φ.Η. του Δήμου για την ενημέρωση, εκπαίδευση, υποστήριξη και εξειδίκευση του προσωπικού τους (on the job training) σχετικά με την άνοια, καθώς και για την οργάνωση δράσεων πρόληψης αυτής. Επιπλέον θα διενεργείται έλεγχος και αξιολόγηση των ωφελουμένων, κυρίως με νευροψυχολογική αξιολόγηση, και παρεμβάσεις σε επίπεδο πρόληψης. Τέλος θα διοργανώνονται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού, καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις για φροντιστές ατόμων με άνοια.
Υπεύθυνη υλοποίησης της Πράξης και επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων είναι η κα. Κούλα Μαρία-Λαμπρινή, ψυχολόγος και υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΙΜΠΕΚΟΓΛΟΥ
Συνεργασία Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης Συνεργασία Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.