Θύματα του ψευτογιατρού και στην Ηγουμενίτσα

Θύματα του ψευτογιατρού και στην Ηγουμενίτσα 


Και στην Ηγουμενίτσα υπάρχουν θύματα του ψευτογιατρού και του Γερμανού συνεργού του που αντιμετωπίζουν πλέον βαρύτατες κατηγορίες.

Ο ψευτογιατρός ξεκίνησε την δράση του το 2009 και μέχρι το 2021 κατάφερε να αποσπάσει από θύματά του ποσό που αγγίζει το ένα εκατομμύριο.

Σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και απάτη (κατ’ εξακολούθηση και οι δύο τελευταίες), ενώ ο φάκελος της δικογραφίας βρίσκεται στα χέρια ανακριτή για τη διενέργεια της κύριας ανάκρισης.

Τα θύματά τους, σύμφωνα με την έρευνα, εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ αυτών στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, τη Χίο, την Ηγουμενίτσα και σε περιοχή της Πελοποννήσου.

Μάλιστα, οι ίδιοι οι παθόντες «από στόμα σε στόμα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μάθαιναν για την προτεινόμενη θεραπεία και τους αναζητούσαν με την ελπίδα της υποσχόμενης πλήρους ίασης .

Η δράση τους είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων. Μάλιστα η αστυνομική έρευνα εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα οι ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των ψευτογιατρών να είναι πάνω από πέντε.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι δύο τους εξαπάτησαν τουλάχιστον 15 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο στάδιο, ως επί το πλείστον, αλλά και ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις.
Θύματα του ψευτογιατρού και στην Ηγουμενίτσα Θύματα του ψευτογιατρού και στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.