Πλημμύρισε και πάλι ο κάμπος της Βρυσέλλας | Μάχη με τους κορμούς στο φράγμα

Πλημμύρισε και πάλι ο κάμπος της Βρυσέλλας | Μάχη με τους κορμούς στο φράγμα 


Πλημμύρισε για ακόμη μια φορά εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων ο κάμπος της Θεσπρωτίας και κυρίως οι αγροτικές εκτάσεις στους παραποτάμιους οικισμούς, αφού ο ποταμός Καλαμάς υπεχείλισε, με αποτέλεσμα να βουλιάξουν στο νερό χιλιάδες στρέμματα κυρίως στα χωριά Βρυσέλλα, την Κυπάρισσο και άλλους οικισμούς που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού.

Με εντατικούς ρυθμούς δουλεύουν τις τελευταίες ώρες μηχανήματα προκειμένου να απομακρύνουν εκατοντάδες κορμούς από νεκρά πλατάνια που παρασύρθηκαν από τα νερά του Καλαμά και κατέληξαν στο φράγμα Ραγίου.


Το πρόβλημα με τα νεκρά πλατάνια που καταλήγουν στις κοίτες των ποταμών τείνει να γίνει μόνιμο δημιουργώντας κι άλλα κατά την διάρκεια του χειμώνα, όπως αυτά στο φράγμα του Ραγίου, το οποίο στην κυριολεξία φράκαρε.


Υπάρχουν ζημιές και σε αγροτικές οικίες και κτηνοτροφικές μονάδες, ενω έκλεισε ο δρόμος Νεραίδας-Σαγιάδας απο το 8 έως το 12χλμ. όπου απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.


Πλημμύρισε και πάλι ο κάμπος της Βρυσέλλας | Μάχη με τους κορμούς στο φράγμα Πλημμύρισε και πάλι ο κάμπος της Βρυσέλλας | Μάχη με τους κορμούς στο φράγμα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.