Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για τις αυξήσεις των συντελεστών στο ΕΝΦΙΑ

Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για τις αυξήσεις των συντελεστών στο ΕΝΦΙΑ


Προς το πρόεδρο του Δ.Σ
Κοινοποίηση στα τοπικά ΜΜΕ
Θέμα : Σχετικά με τις αυξήσεις των συντελεστών στο ΕΝΦΙΑ

Κ. Πρόεδρε
Η Λαϊκή Συσπείρωση εχει εκφράσει πολλές φορές την αντίθεση της σε αυτόν τον άδικο φόρο. Θεωρεί τον ΕΝΦΙΑ ένα επι πλέον χαράτσι πάνω στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων που τυχαίνει να έχουν κάποια ιδιοκτησία, τις περισσότερες φορές με τον κόπο μιάς ολόκληρης ζωής. Είναι απαράδεκτο να πληρώνεις φόρο για το σπίτι σου. Είναι σαν πληρώνεις νοίκι στο σπίτι που ζεις.
Για αυτό για μια άλλη φορά ζητούμε την κατάργηση του.
Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις,τα τελευταία χρόνια, διατηρούν αυτό το ¨μνημονιακό¨ χαράτσι ενώ διαφημίζουν ότι έχουμε βγεί απο τα μνημόνια.
Έχουμε την γνώμη ότι και στην απόφαση του Δ.Σ. πρέπει να μπει το αίτημα της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ.
Η σημερινή κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την μείωση των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ που με αντίστοιχή μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα μπορούσαν να μειώσουν κάπως αυτό το άδικο αυτό χαράτσι.
Οστόσο στον πίνακα που μας στείλατε φαίνεται ότι προτείνει αυξήσεις των συνελεστών, που σε ορισμένες δε περιοχές πάρα πολύ μεγάλες.( έως και 70% στο Μαυρούδι).
Και αυτό σε μια επόχη που η ακρίβεια, η ανεργία και η ενεργειακή φτώχεια καλπάζουν με γοργούς ρυθμούς.
Προφανώς και είμαστε αντίθετοι σε αυτές τις αυξήσεις.
Το εκφράσαμε και σε συνεδρίαση του Δ.Σ.
Πιστεύουμε ότι το θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί σε ζωντανή συνεδρίαση του Δ.Σ. για να ακουστούν όλες οι απόψεις και τα επιχειρήματα.
Μέσα απο μια ολοκληρωμένη συζήτηση μπορούσε να διαμορφωθεί μια καλύτερη για τα λαϊκά συμφέροντα πρόταση προς την κυβέρνηση.
Αυτό δεν έγινε έγκαιρα με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.
Καλούμαστε σήμερα ,για να προλάβουμε τις προθεσμίες, σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση να εγκρίνουμε την εισήγηση σας.
Προφανώς δεν συμφωνούμε με αυτή την τακτική και πρακτική. Ούτε με την εισηγηση της Δ.Α.
Στην εισήγηση σας θα έπρεπε να προτείνετε τουλάχιστον την μείωση των συντελεστών. Αντιθέτως προτείνετε να παραμείνουν οι υπάρχοντες ώς έχουν απο το 2018. Αυτό όμως δεν βελτιώνει την κατάσταση.
Πιστεύουμε ότι θα έπρεπε το Δ.Σ. να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων του δήμου μας για κατάργηση αυτού του αντιλαϊκού φόρου, η τουλάχιστον την μείωση του στο επίπεδο του πληθωρισμού.
Οστόσο δεν μπορούμε να καταψηφίσουμε την πρόταση σας ενάντια στις νέες αυξήσεις των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ που προτείνει η κυβέρνηση και θα φορτωθούν στις λαϊκές πλάτες.
Για αυτό θεωρείστε μας παρόντες στην σημερινή δια περιφοράς συνεδρίαση.

Ηγουμενίτσα 19/01/2023
Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Δώρης Δήμας
Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για τις αυξήσεις των συντελεστών στο ΕΝΦΙΑ Η Λ.Σ. Ηγουμενίτσας για τις αυξήσεις των συντελεστών στο ΕΝΦΙΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 19, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.