Ανεξαρτητοποίηση με αιχμές της Βασιλικής Τσώτου από την παράταξη Λώλου στην Ηγουμενίτσα

Ανεξαρτητοποίηση με αιχμές της Βασιλικής Τσώτου από την παράταξη Λώλου στην Ηγουμενίτσα


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών του 2019 υπήρχε διάχυτη η εντύπωση ότι είχε αρχίσει μια οργανωμένη και συστηματική δουλειά στο Δήμο Ηγουμενίτσας, η οποία τότε βρισκόταν στα αρχικά της στάδια και απαιτούσε περισσότερο χρόνο για να υλοποιηθεί και ολοκληρωθεί. Για το λόγο αυτό, η τότε επικρατούσα αντίληψη στην τοπική κοινωνία ήταν ότι η Δημοτική Αρχή, η οποία είχε αρχίσει την προσπάθεια θα έπρεπε να έχει στη διάθεσή της μια δεύτερη θητεία για να την αναπτύξει περαιτέρω και να την ολοκληρώσει. Η αντίληψη αυτή επικυρώθηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών που έδωσε την δεύτερη ευκαιρία στην Δημοτική Αρχή.

Μια δεύτερη θητεία και ευκαιρία με ανανεωμένο στελεχιακό δυναμικό, με όρεξη, γνώση και ικανότητα να προσφέρει. Με αυτές τις προϋποθέσεις εντάχθηκα και εγώ στην προσπάθεια και εξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας με το Συνδυασμό της Δημοτικής Αρχής «Δύναμη Προοπτικής». Μετά από τρεισήμισι σχεδόν χρόνια, δυστυχώς ο γενικός απολογισμός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί θετικός. Παρά τις όποιες καλές πρωτοβουλίες σε επιμέρους τομείς, η συνολική εικόνα των επιδόσεων της Δημοτικής Αρχής κάθε άλλο παρά θετική θεωρείται, κάτι που αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή στην τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά μου ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, ως Αντιδήμαρχος αρμόδια για την κοινωνική και ψηφιακή πολιτική την χρονική περίοδο από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2022, καθώς και ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ της Σχολικής Επιτροπής και των Επιτροπών ποιότητας ζωής, ισότητας των φύλων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ονομασίας και μετονομασίας συνοικιών, οδών και πλατειών, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις και τις γνώσεις να συμβάλλω στην υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο μας εξέλεξαν οι δημότες. Με συγκεκριμένες προτάσεις, με προσωπική συνεισφορά και διάθεση για συνεννόηση και δουλειά, επιχείρησα να εφαρμόσω πολιτικές και μέτρα βελτίωσης της λειτουργίας των υπηρεσιών αλλά και αναβάθμισης της ποιότητας της εξυπηρέτησης των δημοτών. Δυστυχώς, δεν βρήκα ανταπόκριση από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, με αποτέλεσμα η διαδικασία σχεδιασμού και εφαρμογής των καινοτόμων αυτών πολιτικών να περιέλθει σε αδιέξοδο.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και σεβόμενη τους δημότες και τις προσδοκίες που είχαν από την Δημοτική Αρχή, οι οποίες δυστυχώς δεν εκπληρώθηκαν όχι με δική μου ευθύνη, βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω την ανεξαρτητοποίησή μου από την Δημοτική Παράταξη του Συνδυασμού «Δύναμη Προοπτικής». Παραμένω ενεργή στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και σταθερή στις απόψεις μου ότι για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στην περιοχή, χρειάζονται γενναίες αποφάσεις, σκληρή δουλειά και συνεχής παρακολούθηση του έργου. Με γνώμονα αυτές τις αρχές θα συνεχίσω να πορεύομαι έως το τέλος της θητείας μου και την ολοκλήρωση της τρέχουσας Δημοτικής Περιόδου. Θα στηρίξω την όποια προσπάθεια ανταποκρίνεται στα προαναφερθέντα, αλλά θα σταθώ απέναντι σε πολιτικές και πρακτικές που συντηρούν και διαιωνίζουν την υπάρχουσα δυσμενή κατάσταση στο Δήμο. Και στην εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου 2023, η τοπική κοινωνία θα έχει την ευκαιρία ασκώντας το δημοκρατικό της δικαίωμα, να συγκρίνει προγράμματα, θέσεις και πρόσωπα και να επιλέξει τους ανθρώπους που θα δώσουν ελπίδα και προοπτική ανάπτυξης στην περιοχή, με ταυτόχρονη ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στην μάχη αυτή θα είμαι παρούσα, με συμμάχους όλους τους ενεργούς πολίτες της περιοχής και όλα τα υγιή τμήματα της τοπικής κοινωνίας.

Με εκτίμηση ,
Η Ανεξάρτητη Δημοτικός Σύμβουλος 
Τσώτου Βασιλική
Ανεξαρτητοποίηση με αιχμές της Βασιλικής Τσώτου από την παράταξη Λώλου στην Ηγουμενίτσα Ανεξαρτητοποίηση με αιχμές της Βασιλικής Τσώτου από την παράταξη Λώλου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2023 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Οι ανεξαρτοποιησεις δείχνουν προδοσία της συντροφιάς κι αυτοσκοπούς, όταν γίνεται περίπου στο τέλος μιας θητείας, όλα τ' άλλα είναι δικαιολογίες....η παραίτηση είναι πιο αξιοπρεπής....με την ανεξαρτοποιηση θα πετύχει κάτι ουσιαστικό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες