Αλλαγή στην εκλογή προέδρου για κοινότητες άνω των 300 κατοίκων

Αλλαγή στην εκλογή προέδρου για κοινότητες άνω των 300 κατοίκων


Μία μεγάλη αλλαγή στον τρόπο εκλογής προέδρων σε Κοινότητες άνω των 300 κατοίκων φέρει άρθρο σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Με μεγάλη χρονική καθυστέρηση λοιπόν από την ψήφιση του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές η κυβέρνηση έρχεται να… ρυθμίσει την εκλογή προέδρων συμβουλίων για τις κοινότητες με πληθυσμό περισσοτέρων των 300 κατοίκων.

Οι πρόεδροι λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις θα προέρχονται στο σύνολό τους από τον συνδυασμό του δημάρχου. Άσχετα αν κάποιος εκλεγμένος με άλλο συνδυασμό έχει μεγαλύτερο αριθμό ψήφων..

Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπεται ότι «Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας με πληθυσμό μεγαλύτερο ή ίσο των 301 κατοίκων, ορίζεται ο Σύμβουλος του επιτυχόντος ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης μεταξύ των υποψηφίων του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ στη Δημοτική Κοινότητα».
Αλλαγή στην εκλογή προέδρου για κοινότητες άνω των 300 κατοίκων Αλλαγή στην εκλογή προέδρου για κοινότητες άνω των 300 κατοίκων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.