Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


H 8η του Μάρτη δεν είναι μια απλή γιορτή, είναι μια διαχρονική μνήμη των διαρκών αγώνων των γυναικών για ισότητα, για έξοδο από την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Η Μητέρα, η Σύζυγος, η Κόρη, η Εργαζόμενη, η Αγρότισσα, η Μαθήτρια, παλεύουν για μαζικές και μόνιμες προσλήψεις στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, τους δήμους και σε όλους εκείνους τους κρίσιμους τομείς που αναδείχθηκαν μέσα στην πανδημία. Διεκδικούν δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς με ολοήμερη λειτουργία.

Παλεύουν για σωματεία που να είναι στήριγμα και οι οργανωτές της συλλογικής απάντησης για κάθε περιστατικό παρενόχλησης, για να μην στοχοποιούνται τα θύματα αλλά να βρίσκουν δικαίωση χωρίς για να μην χρειάζεται να περάσουν χρόνια.

Παλεύουν για τη διαρκή στήριξη των θυμάτων έμφυλης βίας με ψυχολογική, νομική, πρακτική βοήθεια.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν το Κίνημα εκείνο που άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο συντηρούσε διακρίσεις λόγω φύλου, ήταν αυτό που ενίσχυσε την κοινωνική υποστήριξη της γυναίκας διαμορφώνοντας νέες, προοδευτικές αντιλήψεις για το ρόλο των δύο φύλων και ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή της γυναίκας στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας μας.

Και αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε...
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες