Έξωση από το Δήμο Ηγουμενίτσας στον ενοικιαστή του Άπολις

Έξωση από το Δήμο Ηγουμενίτσας στον ενοικιαστή του Άπολις


Την άσκηση αγωγής απόδοσης του μισθίου και καταβολής των μισθωμάτων κατά της μισθώτριας εταιρείας του δημοτικού καταστήματος, πρώην Άπολις, που βρίσκεται στο βουνό Τσιπουρίκι, με την πανοραμική θέα στο Ιόνιο, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Ένα κατάστημα που κατά το παρελθόν ήταν σημείο αναφοράς για την πόλη της Ηγουμενίτσας.
Τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια όμως, το κατάστημα έχει παρακμάσει και από καθαρή τύχη στέκεται ακόμα όρθιο.
Πρόκειται για δημοτικό ακίνητο επιφάνειας 265 τμ, πλέον των βοηθητικών και εξωτερικών χώρων του, όπου υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. 
Η εταιρεία στις 08.07.2020 πλειοδότησε, με μηνιαίο μίσθωμα 280 ευρώ. 
Από τότε πέρασαν 2,5 χρόνια, χωρίς η εκμισθώτρια εταιρεία να λειτουργήσει το κατάστημα, αφήνοντας το κτήριο βορά στις καιρικές συνθήκες και στους γνωστούς πλιατσικολόγους. 
Έτσι η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας, με απόφαση της Οικονομική Επιτροπής, αποφάσισε την έξωση της μισθώτριας εταιρείας και διεκδίκηση των μισθωμάτων που δεν έχουν καταβληθεί, ενώ τελική απόφαση αναμένεται να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Φυσικά και δεν μπορούμε να επιρρίψουμε ευθύνες στην εταιρεία που είχε νοικιάσει το κατάστημα, αφού μεσολάβησε η πανδημία. Και δεν είναι μόνο αυτό. 
Δυστυχώς, το κτήριο, στην κατάσταση που σήμερα βρίσκεται, θέλει 100αδες χιλιάδες ευρώ ώστε να θεωρηθεί κατάστημα. Δύσκολα σήμερα κάποιος ιδιώτης θα δαπανήσει-επενδύσει ένα τόσο σημαντικό κεφάλαιο. Με κίνδυνο το κατάστημα να παραμείνει για πολλά ακόμα χρόνια κλειστό.


Θα προτείναμε στη δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας μια διαφορετική λύση.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, μπορεί, αξιοποιώντας τη δυνατότητα δανειοδότησης αλλά και ειδικά Ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια, ώστε με ίδια μέσα να προχωρήσει στην πλήρη ανακαίνιση του δημοτικού κτηρίου, να δημιουργήσει έναν πόλο έλξης για επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της πόλης, παράλληλα με τη λειτουργία του υπαίθριου θεάτρου, που ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί και αυτό...
Υπάρχει άλλωστε και το προηγούμενο με την ανακαίνιση που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο κτήριο της πρώην μαθητικής εστίας του ΕΙΝ, που θα μετατραπεί σε πολυχώρο πολιτιστικών δράσεων.
Στη συνέχεια θα μπορέσει να το νοικιάσει σε ιδιώτη, με αυστηρές προδιαγραφές, σε τίμημα αρκετά υψηλότερο από τα 280€ που είναι σήμερα νοικιασμένο, καλύπτοντας με το ποσό αυτό την εξόφληση του δανείου που πιθανόν θα χρειαστεί για την ανακαίνιση.
Αλλιώς σύντομα, η επόμενη γενιά, θα ξεχάσει πως κάποτε στο σημείο υπήρξε έναν κατάστημα, πραγματικό κόσμημα. 
Και στο τέλος τα παιδιά τους, θα ξεχάσουν πως κάποτε υπήρχε μια ακμάζουσα πόλη, που την έλεγαν Ηγουμενίτσα.
Έξωση από το Δήμο Ηγουμενίτσας στον ενοικιαστή του Άπολις Έξωση από το Δήμο Ηγουμενίτσας στον ενοικιαστή του Άπολις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.