Δημοσιοποιούνται τα στοιχεία μεγαλοοφειλετών - Έρχονται πλειστηριασμοί

Δημοσιοποιούνται τα στοιχεία μεγαλοοφειλετών - Έρχονται πλειστηριασμοί


Με 50 πλειστηριασμούς ακινήτων ξανά πιάνει «δουλειά» η εφορία μετά τις εκλογές σφίγγοντας τον κλοιό σε όσους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με το Δημόσιο.

Την ίδια στιγμή, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ετοιμάζεται να «κρεμάσει στα μανταλάκια» χιλιάδες μεγαλοοφειλέτες.

Στις 30 Ιουνίου η ΑΑΔΕ πρόκειται να δημοσιεύσει δύο λίστες για όσους χρωστούν σε Εφορίες, Τελωνεία και ΕΦΚΑ και θα αναγράφουν το σύνολο των οφειλών κάθε φορολογούμενου.

Στη λίστα θα περιληφθούν φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι που έχουν συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ΕΦΚΑ και φορολογική διοίκηση άνω των 150.000 ευρώ ο καθένας περιλαμβανομένων προσαυξήσεων και προστίμων. Η μια λίστα θα περιλαμβάνει τα φυσικά πρόσωπα και η άλλη τις επιχειρήσεις.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2023 δημιουργήθηκαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία ύψους 2,45 δισ. ευρώ. Μόνο τον Απρίλιο το ποσό των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών ανήλθε σε 220 εκατ. ευρώ έναντι 252 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Το σύνολο δε των οφειλετών φτάνει πλέον τα 3.687.278

Τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία, παλαιά και νέα, εκτινάχθηκαν στα 115,1 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου 2023, έναντι 113,7 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2022.

Οι πρώτοι πλειστηριασμοί ξεκινούν από τις 28 Ιουνίου ενώ το πρόγραμμα φτάνει μέχρι και τα τέλη Ιουλίου.

Στο σφυρί βγαίνουν ακίνητα όλων των κατηγοριών από κατοικίες, οικόπεδα και επαγγελματικά κτίρια μέχρι αποθήκες, αγροτεμάχια και χώροι στάθμευσης.
Δημοσιοποιούνται τα στοιχεία μεγαλοοφειλετών - Έρχονται πλειστηριασμοί Δημοσιοποιούνται τα στοιχεία μεγαλοοφειλετών - Έρχονται πλειστηριασμοί Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες