Σμιλεύοντας το χρόνο»: Ψηφιακή εγκατάσταση, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Σμιλεύοντας το χρόνο»: Ψηφιακή εγκατάσταση, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων


«Σμιλεύοντας το χρόνο». Αυτός είναι ο τίτλος της ψηφιακής εγκατάστασης, η οποία από την Τετάρτη 26 Ιουνίου έως και την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 λειτουργεί στην Αίθουσα για την Ρωμαϊκή Εποχή στην Ήπειρο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

 Πρόκειται για το πρώτο σημείο-εφαρμογή του ερευνητικού προγράμματος MUSEE στο μητροπολιτικό Μουσείο της Ηπείρου.

 Το πρόγραμμα πραγματοποιεί το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών, με επιστημονική υπεύθυνη την Επικ. Καθηγήτρια κ. Καλή Τζώρτζη, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και υποστηρίζεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ).

Οι επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων έχουν την ευκαιρία να «βιώσουν» μια ξεχωριστή εμπειρία ειδικά σχεδιασμένης άυλης, ψηφιακής αφηγηματικής προβολής, που συνδυάζει οπτική και ηχητική (πρωτότυπη μουσική) για ένα σημαντικό έκθεμα, την μαρμάρινη ρωμαϊκή σαρκοφάγο (αρ. 6176) από το Λαδοχώρι της Θεσπρωτίας.

Η εφαρμογή, διάρκειας 6 λεπτών, επικεντρώνεται στη σύνθετη και πολυπρόσωπη ανάγλυφη παράσταση με τα «Λύτρα του Έκτορα» (ραψωδία Ω της Ιλιάδας), στους ομηρικούς ήρωες, στους θεούς και σε άλλα εικονογραφικά στοιχεία, δημιουργώντας οπτικο-ακουστικά ερμηνευτικά επίπεδα και νοήματα με σκοπό την ενίσχυση της συγχρονικής κατανόησης και της διάδρασης με το έκθεμα.

Σμιλεύοντας το χρόνο»: Ψηφιακή εγκατάσταση, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων Σμιλεύοντας το χρόνο»: Ψηφιακή εγκατάσταση, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 29, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες