Το χωριό που βρέχεται από τον Αχέροντα και είναι ο παράδεισος των εναλλακτικών διακοπών

Το χωριό που βρέχεται από τον Αχέροντα και είναι ο παράδεισος των εναλλακτικών διακοπών



Στην περιφέρεια της Ηπείρου βρίσκεται το χωριό Γλυκή, όπου αξίζει να αποδράσετε για να απολαύσετε εναλλακτικές διακοπές.

Η Γλυκή είναι ένα γραφικό χωριό που στην ανατολική του πλευρά υψώνονται τα Όρη της Παραμυθιάς και δυτικά ρέει ο Αχέροντας ποταμός, κάνοντας τον προορισμό μαγικό. Το πεδινό χωριό της Θεσπρωτίας βρίσκεται πολύ κοντά στην Πρέβεζα και είναι ιδανικό για οικογενειακές αποδράσεις, αλλά και για όσους αγαπούν τις εναλλακτικές δραστηριότητες.

Από την άνοιξη μέχρι το τέλος του καλοκαιριού η Γλυκή αποκτά ζωή, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε έναν από τους καλύτερους εναλλακτικούς προορισμούς προσφέροντας πολλές δραστηριότητες, τόσο στο βουνό όσο και στο ποτάμι, ενώ η πυκνή βλάστηση κάνει το τοπίο πιο όμορφο.

Γλυκή: Τι αξίζει να κάνετε στο χωριό της Θεσπρωτίας
Πρόκειται για ένα μικρό χωριό όπου μπορείτε να κάνετε εξορμήσεις σε κοντινούς προορισμούς, αλλά και να χαρείτε πολλές δραστηριότητες μέσα σε ένα πλούσιο φυσικό τοπίο.




Καθώς το χωριό βρίσκεται δίπλα στον Αχέροντα ποταμό, η βλάστηση είναι πλούσια και θα βρείτε πολλά μαγαζιά που θα απολαύσετε το φαγητό ή το ποτό σας δίπλα στο ποτάμι.
Δίπλα από το αρτοποιείο του, ο Δημήτρης Τσιρώνης έχει δημιουργήσει λαογραφικό μουσείο, το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε για να δείτε τη συλλογή με αντικείμενα του τόπου που γυρίζουν τον επισκέπτη πολλά χρόνια πίσω.
Στη Γλυκή θα απολαύσετε νόστιμα εδέσματα, με έμφαση στις ηπειρώτικες πίτες και στα ντόπια κρέατα, ενώ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε πέστροφα με θέα το ποτάμι.


Μεταξύ βουνού και ποταμού, η Γλυκή προσφέρεται για ενδιαφέρουσες εναλλακτικές δραστηριότητες όπως πεζοπορία, rafting, ιππασία, σε ένα πλούσιο και μοναδικό τοπίο που θα σας εντυπωσιάσει.
Μια φανταστική διαδρομή πραγματικά μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο είναι να ακολουθήσετε το μονοπάτι που λέγεται Σκάλα Τζαβέλαινας, ξεκινώντας από τον κεντρικό δρόμο της Γλυκής και φτάνοντας μέχρι πάνω το ιστορικό Σούλι, όπου ζούσε η οικογένεια Τζαβέλλα. Το συγκεκριμένο μονοπάτι έχει τη δική του ιστορία, καθώς είναι ακριβώς αυτό που ακολουθούσαν οι Σουλιώτες τη περίοδο της Τουροκρατίας. Δεν είναι εύκολη διαδρομή, απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, και για να την ολοκληρώσετε μέχρι το τέλος θέλετε περίπου 4-5 ώρες. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε μέχρι τα πρώτα Σουλιοτοχώρια.





Οι αρχάριοι πεζοπόροι θα βρείτε όμορφες διαδρομές μέσα στη φύση και γύρω από το ποτάμι, ενώ σε κάποια σημεία μπορείτε να απολαύσετε και τις βουτιές σας.
Το παραθαλάσσιο χωριό της Λακωνίας που λάτρεψε η πριγκίπισσα Νταϊάνα -Σαν νησί, με κρυστάλλινα νερά
Τρεις μαγευτικοί προορισμοί που συνδυάζουν μοναδικά το βουνό και τη θάλασσα
Η άγνωστη παραλία στο Αιγαίο με σπηλιές και εντυπωσιακούς βράχους που συνδέουν τη θάλασσα με τη στεριά
Στον ποταμό Αχέροντα θα απολαύσετε rafting -τα νερά είναι ήρεμα, οπότε είναι ιδανικό και για μικρά παιδιά- και kanoe-kayak, ενώ μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με άλογα. Να αναφέρουμε πως υπάρχει και πιο δύσκολη κατάβαση για rafting που διαρκεί περίπου 4-5 ώρες.
Εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή
Έχοντας αφετηρία τη Γλυκή, αξίζει να επισκεφτείτε το ιστορικό Σούλι, ένα χωριό που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους. Αφού δείτε την αρχιτεκτονική του τόπου, τα διάσπαρτα σπίτια της περιοχής συνδέονται με το μαντρί, επισκεφτείτε την οικία του Τζαβέλλα, το κάστρο Κιάφα και τα Πηγάδια, κάντε μια στάση στον δημοτικό ξενώνα Σουλίου για να απολαύσετε τοπικές νοστιμιές στον κήπο.


Κάντε στάση στους νερόμυλους του Σουλίου, που κατάφεραν να διασωθούν από τους Τούρκους καθώς οι κάτοικοι έλεγαν πως πρόκειται για ιερό σημείο, και οι οποίοι βρίσκονται μέσα στα πλατάνια, ενώ λίγο πιο πέρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί ένα αυθεντικό παραδοσιακό χάνι όπου θα απολαύσετε τον καφέ σας ή κάποιο τσίπουρο με μεζεδάκια.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Παραμυθιά, μια γραφική κωμόπολη, όπου κάποιες γειτονιές έχουν κρατήσει τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα θυμίζοντας μαχαλά. Μια βόλτα στα σοκάκια θα σας ανταμείψει, ενώ ρωτήστε τους κατοίκους για να σας δείξουν το πρώτο κατάστημα BYLGARI, καθώς από εκεί ξεκίνησε ο Σπύρος Βούλγαρης που τα κοσμήματά του κατάφεραν να γίνουν παγκοσμίως γνωστά.
Από τη Γλυκή η Πρέβεζα απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα και είναι μια καλή αφορμή να κάνετε μια μονοήμερη απόδραση και να απολαύσετε βουτιές σε παραλίες με καταγάλανα νερά.




Το χωριό που βρέχεται από τον Αχέροντα και είναι ο παράδεισος των εναλλακτικών διακοπών Το χωριό που βρέχεται από τον Αχέροντα και είναι ο παράδεισος των εναλλακτικών διακοπών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 13, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.