Μαθητές του A' δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας γνώρισαν τις ιχθυοκαλλιέργειες

Μαθητές του A' δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας γνώρισαν τις ιχθυοκαλλιέργειες


Την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ψάρια που καλλιεργούνται στις μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας της Θεσπρωτίας, να ενημερωθούν για την ανάπτυξη τους και τη διατροφική τους αξία και πως συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και να ξεναγηθούν σε μονάδες της περιοχής μας, είχαν οι μικροί μαθητές του Α' Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποίησε το σχολείο.

Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για τη διατροφή και το πόσο σημαντικό είναι να προσθέσουν στο διαιτολόγιο τους τα ψάρια, ενώ ταυτόχρονα τους παρασχέθηκαν στοιχεία και πληροφορίες για τον κόσμο της θάλασσας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε εγκαταστάσεις και να έρθουν σε επαφή με τα ψάρια σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους από τον γόνο μέχρι τα ψάρια εμπορεύσιμου μεγέθους που φτάνουν στο πιάτο μας.

Στους μαθητές διανεμήθηκαν αναμνηστικά, κατάλληλα για την ηλικία τους, όπως βιβλίο με παραμύθι, βιβλίο συνταγών μαγειρικής με συνταγές αποκλειστικά για είδη ψαριών που εκτρέφονται στις Θεσπρωτικές μονάδες θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας και διάφορα άλλα δώρα (στυλό, κασετίνα, ξυλομπογιές, καπέλα κλπ).




Μαθητές του A' δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας γνώρισαν τις ιχθυοκαλλιέργειες Μαθητές του A' δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας γνώρισαν τις ιχθυοκαλλιέργειες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 13, 2023 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. απαραδεκτο το περιεχόμενο της εκπαιδευτικής επίσκεψης, αντίκειται στο παιδαγωγικό χαρακτήρα τέτοιων προγραμμάτων και στην εντολή του υπουργείου να αποφεύγονται επισκέψεις όπου υπάρχει εκμετάλευση, κακοποίηση, περιορισμός, και θεάματα με ζώα, Να μην αναφέρουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.