ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: "Και ο μονόλογος της ΔΑΣ επιχειρείται να συνεχιστεί"

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: "Και ο μονόλογος της ΔΑΣ επιχειρείται να συνεχιστεί"


Συνάδελφοι, εχθές αργά το μεσημέρι, ενημερωθήκαμε, με μήνυμα, από τη Γ.Γ. του Δ.Σ του Συλλόγου μας ότι: «σήμερα, στις 12:00 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Άρτας θα έχουν σύσκεψη τα Σωματεία των ΟΤΑ Ηπείρου».
Ενώ ο Πρόεδρος της Άρτας είχε ενημερώσει τα Προεδρεία των Συλλόγων τα οποία ελέγχει η ΔΑΣ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, το δικό μας Προεδρείο θεώρησε σωστό να μας ενημερώσει «τελευταία στιγμή» χωρίς να αναφέρουν καν τα θέματα της ημερήσιας συζήτησης της σύσκεψης. Είναι σαφές και κατανοητό ότι αυτό που ενδιαφέρει την Παράταξη της ΔΑΣ είναι η κομματική εκμετάλλευση της σημερινής συνάντησης και όχι η επίλυση των προβλημάτων που θα τεθούν.
Όπως είναι λογικό, τελευταία στιγμή, κανείς από εμάς δεν μπορούσε να συμμετάσχει στη Σύσκεψη, λόγω των υπηρεσιακών υποχρεώσεων που ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΟΥΝ ή ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ.
ΜΑΘΑΜΕ, ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΟΤΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ότι το θέμα της συζήτησης ήταν «Προβλήματα των συναδέλφων που εργάζονται στα ΣΜΑ, οι πληρωμές της μετακίνησής τους στο χώρο εργασίας τους, καθώς και το τι θα γίνει με το ΦΟΣΔΑ και το προσωπικό – εργασιακή σχέση, εκτός έδρας, δοκιμαστική λειτουργία κλπ».
Είναι απορίας άξιο και πρέπει να επισημανθεί, ότι ο Πρόεδρος των Εργαζομένων, Σπύρος Υφαντής, καθώς και μέλη του Δ.Σ. της ΔΑΣ του Σωματείου μας, όλο το τελευταίο διάστημα, που γινόταν προσπάθεια από τη δημοτική αρχή να στελεχωθεί το ΣΜΑ του Νομού μας, και παρόλο που υπηρετούν στην υπηρεσία Καθαριότητας, σφύριζαν αδιάφορα και πίεζαν προς την κατεύθυνση να αποδεχθούν οι συνάδελφοι το ρόλο που καλούνταν να υπηρετήσουν, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ, ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΙΘΟΝΤΑΝ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ !!!
Κοινή διαπίστωση θα έπρεπε να είναι ότι σε τέτοια θέματα ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ και ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ή ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ.

Επειδή, επίσης, ΜΑΘΑΜΕ ότι ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ είχαν συνάντηση οι Πρόεδροι των Δ.Σ. των Σωματείων ΟΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ με ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΤΖΕΝΤΑ συζήτησης και ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. του Συλλόγου,
Επειδή ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ εάν η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε, τι ειπώθηκε, τι αποφασίστηκε και προς ποια κατεύθυνση,
Θεωρούμε αυτονόητο η «φτωχή» αυτή διαδικασία ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ, συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων που εργάζονται στις υπηρεσίες Καθαριότητας των ΟΤΑ Ηπείρου, οι οποίοι δέχτηκαν και την πίεση να ενταχθούν στα ΣΜΑ.
Είναι πραγματικά ανεπίτρεπτο, ΚΑΠΟΙΟΙ, να επιθυμούν και να επιδιώκουν «ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», κάτω από τις σημερινές, δύσκολες συνθήκες δράσης του Συνδικαλιστικού Κινήματος και των διεκδικήσεων επίλυσης των προβλημάτων των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΑΣ!!!

Ηγουμενίτσα, 07/06/2023 

Τα μέλη του Δ.Σ., Εκπρόσωποι της 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ,
Σουζάνα Καπνίση
Μαρίνα Κοσιώρη
Νικηφόρος Σταύρου
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: "Και ο μονόλογος της ΔΑΣ επιχειρείται να συνεχιστεί" ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: "Και ο μονόλογος της ΔΑΣ επιχειρείται να συνεχιστεί" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.