Τουρκικοί «θύλακες» μια ανάσα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα

Τουρκικοί «θύλακες» μια ανάσα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα


Μία ακόμη απόδειξη της ενεργούς ανάμειξης της Τουρκίας στη διατήρηση του κλίματος καχυποψίας αλλά και διαφορών μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας αποτελεί η… κάθοδος κλιμακίου τουρκικών υπηρεσιών στο νοτιότερο σημείο της σύγχρονης Αλβανικής επικράτειας, μια ανάσα από τα σύνορα με την Ελλάδα, στην Κονίσπολη.
Πρόκειται για ένα ευαίσθητο γεωγραφικό σημείο και ειδικά η εγγύτητα του με την Θεσπρωτία, το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τα Στενά της Κέρκυρας του προσδίδουν ιδιαίτερο βάρος. Προφανώς βέβαια συνδέεται με τις μεθοδεύσεις των Τουρκικών υπηρεσιών, ειδικά μετά την πτώση του κομουνισμού στην Αλβανία, για την «κατασκευή» του Τσάμικου ζητήματος όπου σύλλογοι και ενώσεις με χρηματοδότηση και στήριξη απ’ την Τουρκία στήνουν το μύθο της γενοκτονίας και προβάλουν εδαφικές διεκδικήσεις.
Σε μια στιγμή όπου και πάλι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδας και Αλβανίας, δοκιμάζονται λόγω της αυθαιρεσίας του καθεστώτος των Τιράνων να φυλακίσει τον εκλεγμένο Δήμαρχος της Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη, και η Εθνική Ελληνική Μειονότητα να διέρχεται περίοδο καταφανούς ταλαιπωρίας, στην Κονίσπολη βρέθηκε ενισχυμένο κλιμάκιο της Πρεσβείας του Ερντογάν στην Αλβανική πρωτεύουσα με επικεφαλής τον Πρέσβη τους Ταϋάρ Καγκάν Ατάϋ (Tayar Kagan Atay). Για να παραδώσουν πιστοποιητικά επάρκειας στην Τουρκική γλώσσα σε μαθητές λυκείου που παρακολούθησαν τα δωρεάν φροντιστήρια τους!!!
Συμπτωματικά βέβαια και σε μια περίοδο διαδοχής της δημοτικής αρχής. Και παρόντες ο απερχόμενος που άνοιξε με την καθοδήγηση της κεντρικής κυβέρνησης των Τιράνων το δρόμο και δημιουργήθηκε κυριολεκτικά η «γιάφκα» αυτή των Τουρκικών υπηρεσιών πάνω στη μεθόριο με την Ελλάδα και ο νεοεκλεγείς. Στην ουσία δηλαδή σαν μια υπενθύμιση για τη συνέχεια.
Παρόντες επίσης στην «σχολική γιορτή για τους Τούρκους φίλους» η Συντονιστής της διαβόητης ΤΙΚΑ κα. Gizem Baskan, ο Ακόλουθος Εκπαιδευτικών Metin Bulut και ο εκτελεστικός διευθυντής Mehdi Gurra, του Ιδρύματος ALSAR. Πρόκειται για ένα «αλβανικό» δημιούργημα της Τουρκικής Πρεσβείας μέσω του οποίου εφαρμόζει προγράμματα στρατολόγησης δια των υποτροφιών, διάδοσης της Τουρκικής γλώσσας και προπαγάνδας με φροντιστήρια και κυρίως εφαρμόζει ευρύ πρόγραμμα εκδόσεων. Πρόκειται για εκδόσεις που δημιουργούν πραγματικά περιβάλλον αναθεώρησης της ιστορίας στους Αλβανικούς πληθυσμούς.
Εν προκειμένω και στην επίσκεψη στην Κονίσπολη μαζί με τα δώρα για τους μαθητές που έμαθαν και πιστοποίησαν την Τουρκική το εν λόγω Ίδρυμα – όχι ο Πρέσβης (;!) – άφησε και εκδόσεις τους για τη βιβλιοθήκη του Λυκείου…
Το προκλητικό βέβαια είναι η γιορτή που στήθηκε και η αναγκαστική συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και εκπαιδευτικών με αφορμή γεγονός που εξωσχολική δραστηριότητα μέρους των μαθητών του. Και προφανώς για τους εκμαυλίσει περεταίρω στο παιχνίδι ο Τούρκος Πρέσβης υποσχέθηκε πιο γενναία προγράμματα υποτροφιών για νέους στα Τουρκικά πανεπιστήμια ή τα τεχνικά σχολεία τους.
Για την… ιστορία να αναφερθεί ο σημαιοστολισμός με τις Τούρκικες ημισελήνους που κατέκλυσαν και τα κοινωνικά δίκτυα.
Τουρκικοί «θύλακες» μια ανάσα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα Τουρκικοί «θύλακες» μια ανάσα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες