Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


Ευχαριστούμε τους πολίτες της Θεσπρωτίας που μας τίμησαν με την ψήφο τους στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση και πορεύτηκαν μαζί μας στον μεγάλο και δίκαιο αγώνα που δώσαμε με πείσμα και αξιοπρέπεια.

Από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο νομό μας, θα σταθούμε όπως πάντα δίπλα στην κοινωνία για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά της.

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου είναι ιδιαίτερα αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Είναι κυρίως αρνητικό για την κοινωνία και τη δημοκρατία , γιατί στη νέα βουλή θα υπάρχουν πέραν της κυβερνητικής δεξιάς, τρία ακροδεξιά κόμματα με το ένα εξ αυτών να έχει φασιστικές ρίζες και διασυνδέσεις.

Για πρώτη φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης υπάρχουν τόσο αρνητικοί συσχετισμοί για τον προοδευτικό χώρο. Και αυτό πρέπει να εκλαμβάνεται ως σήμα κινδύνου από κάθε δημοκράτη πολίτη.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε ο πρόεδρός μας Αλέξης Τσίπρας, «όταν η Δεξιά και η Ακροδεξιά προελαύνουν, οι δυνάμεις της προόδου και της δημοκρατίας οφείλουν να οργανώσουν τις αντιστάσεις τους. Και σε ό,τι μας αφορά, αυτό αποτελεί προτεραιότητα».

Στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαιτείται να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά και συνδιαμόρφωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Χρειάζεται να προβληματιστούμε με ωριμότητα και ευθύνη για τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος και οφείλουμε άμεσα και συντεταγμένα αλλά και με τη λιγότερη δυνατή εσωστρέφεια να ανασυγκροτηθούμε.

Πρέπει να σταθούμε στο ύψος του ρόλου της βασικής δύναμης, που μας ανέθεσαν εκ νέου οι πολίτες με την ψήφο τους. Της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μπορεί να σταθεί απέναντι στη Δεξιά και την άκρα Δεξιά και να ασκήσει αποφασιστική προγραμματική αντιπολίτευση.

Προχωρώντας στην ανασυγκρότηση του κόμματός μας, να ξανασυναντηθούμε με τις αξίες της συλλογικότητας, της ανιδιοτέλειας και της κοινωνικής ευθύνης.
Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 29, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες