Αντιδράσεις «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα αιολικά πάρκα την Ήπειρο

Αντιδράσεις «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα αιολικά πάρκα την Ήπειρο


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» προτείνει να συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι νέες αδειοδοτήσεις για αιολικά πάρκα στη Λάκκα Σούλι και στα όρη Σμόλικα και Γράμμο, καταθέτοντας αίτημα να γίνει συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η περιφερειακή παράταξη στέκεται αποφασιστικά απέναντι στα τρία αυτά έργα και γνωμοδοτεί αρνητικά, ενώ αναλαμβάνει κάθε νομική και άλλη ενέργεια για την οριστική αποτροπή τους και ταυτόχρονα αναθέτει στην αρμόδια υπηρεσία να συντάξει μια άρτια επιστημονική έκθεση που να στοιχειοθετεί και επιστημονικά την άρνησή μας ώστε να σταλεί στο πλαίσιο της διαβούλευσης στο υπουργείο μια ολοκληρωμένη κυρίως πολιτική αλλά και επιστημονικά ορθή απόφαση.


«Η «Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου» υπογραμμίζει ότι «… ο κάθε μονοπωλιακός όμιλος αποφασίζει αν, πότε και πού θα επενδύσει, ποια ενεργειακή πηγή θα χρησιμοποιήσει, με κριτήριο το ποσοστό του κέρδους του. Γι’ αυτό, με κριτήριο το κέρδος, ο κάθε επιχειρηματικός όμιλος έχει το δικό του σχέδιο και ανταγωνίζεται τους άλλους για να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και να ισχυροποιήσει τη θέση του».
Αντιδράσεις «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα αιολικά πάρκα την Ήπειρο Αντιδράσεις «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα αιολικά πάρκα την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 29, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.