Φούρκα Κόνιτσας: Τιμήθηκαν στη Φούρκα οι ηρωίδες Γυναίκες της Πίνδου, οι αξιωματικοί Κων/νος Δαβάκης, Αλέξανδρος Διάκος και όλοι οι ήρωες του έπους του 1940

Φούρκα Κόνιτσας: Τιμήθηκαν στη Φούρκα οι ηρωίδες Γυναίκες της Πίνδου, οι αξιωματικοί Κων/νος Δαβάκης, Αλέξανδρος Διάκος και όλοι οι ήρωες του έπους του 1940



Τη μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κωνσταντίνου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, του πρώην Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου και του Δημάρχου Κόνιτσας Νικολάου Εξάρχου, τίμησαν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Κόνιτσας και η Κοινότητα Φούρκας με τη διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων στη Φούρκα Κόνιτσας την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023.

Στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία ύψωμα του Προφήτη Ηλία στη Φούρκατελέσθηκε Θεία Λειτουργία και στο μνημείο των πεσόντων εψάλη Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση,χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα.

Ακολούθησε στέψη προτομώντων ηρώων Κωνσταντίνου Δαβάκη και Αλέξανδρου Διάκου, κατάθεση στεφάνων,ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος Γιάννα Νίκου. Στην εκδήλωση διαβάστηκε χαιρετισμός της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρίας Κεφάλα, η οποία δεν παρέστη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση από την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Κόνιτσας στην πλατεία της Κοινότητας Φούρκας, όπου ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου απηύθυνε χαιρετισμό και υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους, εκφράζοντας παράλληλα την πικρία του για την υποβάθμιση της εκδήλωσης, αφού φέτος δεν εγκρίθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο η παρουσία στρατιωτικού αγήματος, η τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό του στρατού, η αναπαράσταση της πορείας των Γυναικών της Πίνδου, της μάχης της Πίνδου και του τραυματισμού του αξιωματικού Κωνσταντίνου Δαβάκη.

 Τόνισε ότι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι το ελάχιστο χρέος απέναντι στους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας. Επιπλέον, ευχαρίστησε την Περιφέρεια για τη συμβολή της στην υλοποίηση των εκδηλώσεων, τους συντελεστές τους, τον Διοικητή της 8ης Ταξιαρχίας, τους Διοικητές του 583 Τ.Π. και Τ.Ε.,την Αστυνομία, τη Μητρόπολη, τους κατοίκους της Κοινότητας Φούρκας και όσους τίμησαν με την παρουσία τους την ημέρα τιμής και μνήμης.

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο πρώην Υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, ο πρώην Υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου, ο Διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Παππάς Γεώργιος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου Ταξίαρχος Μουσελίμης Βασίλειος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων Αζέλης Γεώργιος, ο Διοικητής του 583 Τ.Π. Αντισυνταγματάρχης Χαλάστρας Περικλής, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Κόνιτσας Αντισυνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Ζιώγας Ιωάννης,ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας ΑντιπύραρχοςΠαύλου Βασίλειος, οι Αντιπεριφερειάρχες Αγνή Νάκου- Δασούλα, Πρόδρομος Γαϊτανίδης και Γιούλα Μητροκώστα, οι πρώην Δήμαρχοι Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου και Πρόδρομος Χατζηεφραιμίδης, ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Τσιαλιαμάνης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου ΚόνιτσαςΚατερίνα Δημάρατου και Δημήτριος Γρημότσης, ο Γραμματέας του παραρτήματος Ιωαννίνων της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ανθστής ΠΖ ε.α. Θωμάς Χαλκιάς, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Στρατού Κωνσταντίνος Παγανιάς, Πρόεδροι των Κοινοτήτων μας, εκπρόσωποι, τοπικών αρχών, κομμάτων και φορέων, κάτοικοι της Φούρκας και των όμορων Κοινοτήτων.



Φούρκα Κόνιτσας: Τιμήθηκαν στη Φούρκα οι ηρωίδες Γυναίκες της Πίνδου, οι αξιωματικοί Κων/νος Δαβάκης, Αλέξανδρος Διάκος και όλοι οι ήρωες του έπους του 1940 Φούρκα Κόνιτσας: Τιμήθηκαν στη Φούρκα οι ηρωίδες Γυναίκες της Πίνδου, οι αξιωματικοί Κων/νος Δαβάκης, Αλέξανδρος Διάκος και όλοι οι ήρωες του έπους του 1940 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.