Aργυρός πρωταθλητής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλλισθενικής γυμναστικής ο Θεσπρωτός Μιλτιάδης Μπεράτης

Aργυρός πρωταθλητής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλλισθενικής γυμναστικής ο Θεσπρωτός Μιλτιάδης Μπεράτης



Aργυρός πρωταθλητής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλλισθενικής γυμναστικής που διεξήχθη στον Άλιμο 08 -09/07/2023, αναδείχθηκε ο θεσπρωτός Μπεράτης Μιλτιάδης και εξασφάλισε έτσι το εισιτήριο της πρόκρισης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Λετονία τον Αύγουστο.

Ο Μιλτιάδης Μπεράτης έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης 2023 κατακτώντας την τρίτη θέση, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλισθενικής Γυμναστικής, που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, τον περασμένο Μάρτιο.
 
Το όνομα καλλισθενική γυμναστική προέκυψε από την ένωση της λέξης κάλλος =ομορφιά) και σθένος (=δύναμη). Στην καλλισθενική γυμναστική συμπεριλαμβάνονται ασκήσεις που δεν απαιτούν βάρη αλλά χρησιμοποιείται το ίδιο το βάρος του σώματος για τη μυική ενδυνάμωση, δηλαδή ασκήσεις σωματικού βάρους.
 
Ως είδος γυμναστικής δεν έχει καμία σχέση με την ενόργανη γυμναστική καθώς η ενόργανη αποτελείται κυρίως από τεχνικές ασκήσεις και λιγότερο δυναμικές σε σχέση με την καλλισθενική.
 
Η καλλισθενική γυμναστική χωρίζεται σε δύο μεγάλους κλάδους ασκήσεων που ο καθένας εξασκεί διαφορετικές ικανότητες των αθλητών. Ο ένας μεγάλος κλάδος είναι το Freestyle, όπου ο αθλητής εκτελεί διάφορες ασκήσεις αιώρησης, συστροφής κλπ.. 
Ο άλλος μεγάλος κλάδος είναι τα αυτός των στατικών ασκήσεων (Statics). Ο αθλητής εκτελεί ασκήσεις στατικής φύσεως όπως κατακόρυφο, διάφορες ασκήσεις τεντώματος, βυθίσματα, κ.λπ. Οι εν λόγω ασκήσεις απαιτούν πολύ υψηλή μυική δύναμη από τους αθλητές και τις αθλήτριες, κάτι που καθιστά το σύνολό τους το πλέον δυναμικό.


Aργυρός πρωταθλητής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλλισθενικής γυμναστικής ο Θεσπρωτός Μιλτιάδης Μπεράτης Aργυρός πρωταθλητής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλλισθενικής γυμναστικής ο Θεσπρωτός Μιλτιάδης Μπεράτης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.