Από την Ήπειρο δυνάμεις σε Ρόδο, Δερβενοχώρια, Πάτρα και Κέρκυρα- Έκκληση για αυξημένη προσοχή

Από την Ήπειρο δυνάμεις σε Ρόδο, Δερβενοχώρια, Πάτρα και Κέρκυρα- Έκκληση για αυξημένη προσοχή


Πύρινος εφιάλτης σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάχες που δείχνουν άνισες. Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες είναι επί ποδός και η Πυροσβεστική της Ηπείρου για μία ακόμη φορά συνδράμει σε πολλά μέτωπα.


Στη Ρόδο έχουν μεταβεί πέντε οχήματα από υπηρεσίες της περιοχής, τέσσερα υδροφόρα πυροσβεστικά και ένα βοηθητικό αλλαγής προσωπικού και 16 πυροσβέστες.

Στα Δερβενοχώρια παραμένει εδώ και αρκετές ημέρες μία ομάδα ΕΜΟΔΕ –δασοκομάντος- από απτά άτομα.

Ομάδα τεσσάρων ατόμων της ΕΜΑΚ επιχειρεί στην Πάτρα όπου κατέρρευσε η γέφυρα.

Και αργά το απόγευμα της Κυριακής δόθηκε εντελή και αναχώρησαν για Κέρκυρα όπου και εκεί τα πύρινα μέτωπα είναι ανεξέλεγκτα πέντε οχήματα, 10 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου.

Συνολικά δέκα οχήματα και πάνω από σαράντα άτομα βρίσκονται εκτός Ηπείρου το διάστημα αυτό.

Στην Κέρκυρα επιχειρεί το ελικόπτερο που σταθμεύει στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων όπως και τα εναέρια μέσα από το Άκτιο.

Οι μετακινήσεις ήταν άκρως απαραίτητες καθώς η συνδρομή εκεί όπου υπάρχει ανάγκη είναι επιβεβλημένη.

Σημειώνεται ότι ορισμένες φορές οι μετακινήσεις μεγάλου αριθμού προσωπικού από την Ήπειρο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά αυτές ήταν δικαιολογημένες αφού γινόταν άνευ ουσιαστικού λόγου.

Αντίθετα τώρα, οι ίδιοι οι πυροσβέστες είναι οι πρώτοι που αναγνωρίζουν την ανάγκη να συνδράμουν συναδέλφους τους, ακόμη και αν βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά όπως στην περίπτωση της Ρόδου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου Βασίλης Βράστος σε δήλωσή του στο Epiruspost υπογράμμισε ότι στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν πολλές περιοχές της χώρας είναι υποχρέωση του πυροσβέστη να είναι παρών.

Παράλληλα απεύθυνε έκκληση στους κατοίκους των Ιωαννίνων και της Ηπείρου να είναι πολύ προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες και σε κάθε εκδήλωση πυρκαγιάς να επικοινωνούν άμεσα με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες.

Εξήρε την εθελοντική προσφορά όπως και την κινητοποίηση των εθελοντών για αυξημένες περιπολίες σε δάση, άλση και άλλα οικοσυστήματα.


Από την Ήπειρο δυνάμεις σε Ρόδο, Δερβενοχώρια, Πάτρα και Κέρκυρα- Έκκληση για αυξημένη προσοχή Από την Ήπειρο δυνάμεις σε Ρόδο, Δερβενοχώρια, Πάτρα και Κέρκυρα- Έκκληση για αυξημένη προσοχή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.