Με πλήθος κόσμου στα Γιάννινα το αντάμωμα Βλάχων

Με πλήθος κόσμου στα Γιάννινα το αντάμωμα Βλάχων


Με μία λαμπρή εκδήλωση που ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και κορυφώθηκε στην Πλατεία Μαβίλη έκανε πρεμιέρα το Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων.

Το Αντάμωμα φιλοξενείται φέτος στα Ιωάννινα και το Μέτσοβο και είναι αφιερωμένο στη μουσική και τους χορούς των Βλάχων.

Χορευτικά από διάφορες περιοχές της χώρας κατέβηκαν μετά μουσικής την οδό Αβέρωφ για να καταλήξουν στην Πλατεία Μαβίλη εισπράττοντας το πιο θερμό χειροκρότημα εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής και επισκεπτών.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής Μαρία Κεφάλα η οποία μετέφερε και τις ευχές του Πρωθυπουργού.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας καλωσόρισε στην Παγκόσμια Βλάχικη Αμφικτιονία την Ένωση Βλάχων ως νέο μέλος ενώ για πρώτη φορά μετέχουν και στο αντάμωμα.

Καλωσόρισε επίσης βλάχους από την Αλβανία, τα Σκόπια και το Βελιγράδι.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης καλωσόρισε όλους όσοι έχουν φτάσει από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και των Βαλκανίων τονίζοντας ότι όταν δεν υπήρχε ακόμη ελληνικό κράτος αυτοί που διέδωσαν το ελληνικό πνεύμα ήταν οι Βλάχοι. «Με την ψυχή τους και το πουγκί τους.. Έτσι συνεχίζουμε» σημείωσε.

Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Σεραφείμ Λιάπης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, Δήμαρχοι από διάφορες περιοχές της Ηπείρου, αντιδήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες και πλήθος κόσμου.


 

Με πλήθος κόσμου στα Γιάννινα το αντάμωμα Βλάχων Με πλήθος κόσμου στα Γιάννινα το αντάμωμα Βλάχων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 08, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.