Στη Μονή Γηρομεριου ο υπ. Δήμαρχος Φιλιατών Βασίλης Τζίγκος

Στη Μονή Γηρομεριου ο υπ. Δήμαρχος Φιλιατών Βασίλης Τζίγκος


Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Γηρομερίου, ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Ηπείρου με σημαντικό έργο στην ανάπτυξη της περιοχής μας, από την ίδρυσή της (αρχές 14ου αιώνα) μέχρι και σήμερα.


Στη συνάντησή μου με τον ηγούμενο της Μονής, αρχιμανδρίτη π. Μεθόδιο Ντελή, συζητήσαμε τα προβλήματα που σχετίζονται με την λειτουργία της, την εγκατάλειψη των σημαντικών εκκλησιαστικών μνημείων του δήμου μας και την ανάγκη αποκατάστασης και διάσωσής τους, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού.


Η πολύ ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική συζήτησή μας έκλεισε με την παρουσίαση των προτάσεων του συνδυασμού μας για την διάσωση και την ανάδειξη του θρησκευτικού πλούτου της περιοχής μας, εκφράζοντας την διάθεσή μας να συνεργαστούμε στενά με την Ιερά Μονή Γηρομερίου και να είμαστε αρωγοί στο αξιόλογο και πολυσήμαντο έργο που επιτελεί.


Στη Μονή Γηρομεριου ο υπ. Δήμαρχος Φιλιατών Βασίλης Τζίγκος Στη Μονή Γηρομεριου ο υπ. Δήμαρχος Φιλιατών Βασίλης Τζίγκος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.