Με πρόσωπο έκπληξη η ΝΔ για το Δήμο Σουλίου;

Με πρόσωπο έκπληξη η ΝΔ για το Δήμο Σουλίου;


 
Ένα περίπου μήνα πριν κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως κατέληξε στο πρόσωπο το οποίο θα ηγηθεί παράταξης, που θα διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο του Δήμου Σουλίου.

Όπως έγινε γνωστό, ο μέχρι τώρα επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Σουλίου και προερχόμενος από τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας κ. Νικόλας Κάτσιος, ενημέρωσε τους συνεργάτες και συνυποψήφιούς του, πως δεν θα διεκδικήσει εκ νέου τη θέση του Δημάρχου.

Από τη στιγμή αυτή, ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα και η διερεύνηση για την επιλογή του κατάλληλου προσώπου, το οποίο θα ηγηθεί της δημοτικής παράταξης που θα υποστηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία.


Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, μετά από πρόταση της ΔΕΕΠ και του βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα, το πρόσωπο στο οποίο κατέληξαν δεν είναι άλλο παρά αυτό του πρώην βουλευτή Θεσπρωτίας και Υφυπουργού Παιδείας κ. Θωμά Κούρτη.

Ο κ. Κούρτης, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, δέχεται "πιέσεις" και από την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του κυβερνώντος κόμματος, ώστε να αποδεχθεί την πρόταση και να ηγηθεί του ψηφοδελτίου στο Δήμο Σουλίου.

Έτσι, μετά από την υποψηφιότητα του Αντώνη Μπέζα στην Ηγουμενίτσα, αναμένουμε εάν ένας ακόμα πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, θα κατέλθει στο στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης Α' βαθμού.

Οι δύο πρώην βουλευτές Θεσπρωτίας, Αντώνης Μπέζας και Θωμάς Κούρτης

Ο ίδιος ο Θωμάς Κούρτης, έκανε μια αινιγματική ανάρτηση στο facebook, χρησιμοποιώντας το στίχο του Καβάφη "Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι να πούνε". 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο κ. Κούρτης αναμένεται να δώσει την απάντησή του, ακόμα και εντός της ημέρας.

Ποιος είναι ο Θωμάς Κούρτης:
Ο Θωμάς Κούρτης γεννήθηκε στην Αγία Κυριακή Θεσπρωτίας το 1955. Σπούδασε στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων και στη Γυμναστική Ακαδημία (ΤΕΦΑ Αθηνών)  και ήταν εκπαιδευτικός και καθηγητής μέσης εκπαίδευσης.
Έγινε μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 1974, διατέλεσε πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών της σχολής του και συμμετείχε στο πρώτο μεταδιδακτορικό συνέδριο της ΕΦΕΕ. Διετέλεσε γραμματέας και πρόεδρος της ΟΛΜΕ την περίοδο 1985-1989.  
Το 1990 εκλέγεται βουλευτής Θεσπρωτίας και από τα τέλη του 1992, μέχρι και τη πτώση της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, διετέλεσε Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.



Με πρόσωπο έκπληξη η ΝΔ για το Δήμο Σουλίου; Με πρόσωπο έκπληξη η ΝΔ για το Δήμο Σουλίου; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.