Κάθε χρόνο και χειρότερα στα Κέντρα Υγείας.. Μειώνονται οι γιατροί και στην Ήπειρο

Κάθε χρόνο και χειρότερα στα Κέντρα Υγείας.. Μειώνονται οι γιατροί και στην Ήπειρο


Κάθε χρόνο και χειρότερη είναι η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου όπως και όλης της χώρας. Δεν πρόκειται για σχήμα λόγου αλλά για την πραγματικότητα όπως αποτυπώνεται στα τελευταία επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική.

Στην Ήπειρο λειτουργούν είκοσι Κέντρα Υγείας στα οποία το 2021 υπηρετούσαν 137 γιατροί. Ένα χρόνο αργότερα, το 2022, οι γιατροί μειώθηκαν κατά 8% και ανέρχονταν σε 126.

Το νοσηλευτικό και το προσωπικό των λοιπών ειδικοτήτων αυξήθηκα οριακά κατά 1,3 και 2,5%.

Η κατάσταση στα περισσότερα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου δεν είναι καλή και αυτό αποτελεί κοινό μυστικό.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Κέντρο Υγείας Πάργας. Στην πιο τουριστική περιοχή της Ηπείρου, με χιλιάδες επισκέπτες τους θερινούς μήνες η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας παραμένει αδύνατη. Κι αυτό συμβαίνει σε μία περιοχή η οποία απέχει αρκετά από νοσοκομείο.

Τα Κέντρα Υγείας είναι μονάδες ζωτικής σημασίας ειδικά για τις απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές. Παρόλα αυτά οι γιατροί χρόνο με τον χρόνο λιγοστεύουν ενώ από όσους υπηρετούν αρκετοί βρίσκονται κοντά στα όρια της συνταξιοδότησης.
Κάθε χρόνο και χειρότερα στα Κέντρα Υγείας.. Μειώνονται οι γιατροί και στην Ήπειρο Κάθε χρόνο και χειρότερα στα Κέντρα Υγείας.. Μειώνονται οι γιατροί και στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 05, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.