Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την παραλία "ΕΛΙΑ"

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την παραλία "ΕΛΙΑ"


Συναδελφισσες – Συναδελφοι
"Καλά τα κατάφεραν" στην Ηγουμενίτσα τα τελευταία χρόνια η "Κτηματική Εταιρεία Δημoσίου", η "ΟΛΗΓ ΑΕ" και η Δημοτική Αρχή! Χρόνο με το χρόνο μισθώνουν σε ιδιώτες τις παραλίες του δήμου γιατί έτσι αποκτούν έσοδα και έρχεται η «τουριστική ανάπτυξη» επιτέλους! Ανάπτυξη όμως που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρήσεων και όχι τις λαϊκές ανάγκες.
Μάλιστα, πριν λίγες μέρες η τελευταία ελεύθερη από επιχειρηματική δραστηριότητα παραλία “ΕΛΙΑ” μισθώθηκε σε ιδιώτη, για την δημιουργία καντίνας και την τοποθέτηση ομπρελοκαθησμάτων, μη αφήνοντας καθόλου χώρο για τους λουόμενους που δεν έχουν την δυνατότητα η και δεν θέλουν να πληρώσουν. Η παραλία αυτή αποτελεί για εκατοντάδες λουόμενους τη μοναδική διέξοδο μέσα στην πόλη με εύκολη πρόσβαση και χωρίς αντίτιμο.
Το τελευταίο γεγονός είναι και αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι.
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας ανταποκρινόμενο στο δίκαιο αίτημα των παραπάνω από 500σιων συμπολιτών μας που υπέγραψαν ζητώντας την ανάκληση της απόφασης για την παραχώρηση της παραλίας “ΕΛΙΑ” σε ιδιώτη, καλεί τους εργαζόμενους του νομού μας, αλλά και όλους τους πολίτες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται την Παρασκευή 21 Ιουλίου στο Δημαρχείο την ώρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί το λαό να υπερασπιστεί το αυτονόητο δικαίωμά του για ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες ΔΩΡΕΑΝ, γιατί είναι περιουσία του!
Γιατί δικαίωμα στην αναψυχή και τον τουρισμό έχει και ο λαός που δεινοπαθεί από την αντιλαϊκή πολιτική και όχι μόνο τα εκατομμύρια των τουριστών που μας διαφημίζουν ότι θα έρθουν φέτος στην Ελλάδα.
Γιατί πρέπει να είναι αποκλειστική υποχρέωση του κράτους και όχι πεδίο κερδοφορίας ιδιωτικών επιχειρήσεων οι καθαρές και ασφαλείς παραλίες.
Γιατί το δικαίωμα του λαού να απολαμβάνει τη θάλασσα δεν πρέπει να μπαίνει στη ζυγαριά της ανταποδοτικότητας και της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών, προκειμένου να έρθουν περισσότερα χρήματα στους δήμους, κάτι για το οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν έχει αντίρρηση, αλλά το επιδιώκει κιόλας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:30 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την παραλία "ΕΛΙΑ" Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την παραλία "ΕΛΙΑ" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.