Την Παρασκευή «κληρώνει» για τον άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά

Την Παρασκευή «κληρώνει» για τον άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά


Την ερχόμενη Παρασκευή 7 Ιουλίου θα εξετάσει η Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων τις προδικαστικές αγωγές που κατέθεσαν εταιρείες ζητώντας επαναξιολόγηση των όρων του διαγωνισμού για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου «Ιωάννινα-Κακαβιά».

Είναι η δεύτερη φορά που υποβάλλονται ενστάσεις με συνέπεια το μπλοκάρισμα του έργου.

Την ευθύνη οργάνωσης και προσαρμογής των όρων του διαγωνισμού έχει το υπουργείο Υποδομών, γεγονός που επισήμανε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.

Ο οδικός άξονας Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά, με προϋπολογισμό 310 εκατ. και μήκος περίπου 70 χλμ. θα είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος με μιάμιση λωρίδα ανά κατεύθυνση αλλά δίχως διαχωριστική νησίδα στη μέση και θα περιλαμβάνει συνολικά 14 ανισόπεδους κόμβους.

Με βάση τη μελέτη σκοπιμότητας θα εξυπηρετεί κρίσιμους τομείς της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας. Επίσης, θα συνδέει τη χώρα με τα Δυτικά Βαλκάνια και την Αδριατική ενισχύοντας την εμπορική και εξαγωγική δραστηριότητα.



Την Παρασκευή «κληρώνει» για τον άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά Την Παρασκευή «κληρώνει» για τον άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 04, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.