Κέρκυρα: Γιατροί από Φιλιάτες και Ιωάννινα στην μονάδα τεχνητού νεφρού

Κέρκυρα: Γιατροί από Φιλιάτες και Ιωάννινα στην μονάδα τεχνητού νεφρού


Mε νεφρολόγους από τα νοσοκομεία των Φιλιατών και των Ιωαννίνων θα καλυφθεί σε πρώτη φάση το κενό που δημιουργήθηκε στην μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου της Κέρκυρας, μετά την παραίτηση του μοναδικού γιατρού που υπηρετούσε τους τελευταίους τέσσερις μήνες στη μονάδα.

Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει εξαντλήσει τα όρια του και πως είναι αδύνατον να συνεχίσει να εργάζεται ως ο μοναδικός νεφρολόγος της μονάδας που εξυπηρετεί 45 ασθενείς, καθώς οι άλλοι δυο γιατροί βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια. Από πλευράς της διοίκησης του νοσοκομείου γίνεται λόγος για μια έκτακτη κατάσταση που θα καλυφθεί από γιατρούς άλλων νοσοκομείων.


Την ίδια ώρα τόσο η ΕΓΕΣΥΚ όσο και οι ασθενείς δηλώνουν πως η διοίκηση γνώριζε αρκετό καιρό τα προβλήματα της μονάδας. Παράλληλα και το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου, σε συνεδρίαση του κατέληξε ότι “η μονάδα τεχνητού νεφρού χρειάζεται άμεσα κάλυψη με το αναγκαίο προσωπικό, καθώς η λειτουργία της με έναν νεφρολόγο είναι επισφαλής”.
Κέρκυρα: Γιατροί από Φιλιάτες και Ιωάννινα στην μονάδα τεχνητού νεφρού Κέρκυρα: Γιατροί από Φιλιάτες και Ιωάννινα στην μονάδα τεχνητού νεφρού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 06, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες