Μη με εγκαταλείψετε...

Μη με εγκαταλείψετε...


«Μη με εγκαταλείψετε στο έλεος της εκμετάλλευσης. Δεν θέλω να με αναβαθμίσετε με τον τρόπο που εσείς εννοείτε την «αναβάθμιση» .Θέλω να μείνω αυθεντική και πρωτόγονη». 
Αυτή είναι η φωνή, κραυγή της Ελιάς. Για όσους τυχόν δεν τη γνωρίζετε η Ελιά είναι η μοναδική παραλία της περιοχής μας, που μέχρι πρότινος τουλάχιστον, δεν είχε "αξιοποιηθεί". Δεν είχε καντίνα, ομπρέλες, ξαπλώστρες. Ήταν μια ελεύθερη σκιερή παραλία, και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο την επιλέγουν εκατοντάδες πολίτες . Ενώ τώρα, δυστυχώς, με την έγκριση της τοπικής διοίκησης γίνεται παράνομη κατάληψη του αιγιαλού με καταστροφικές προεκτάσεις για το φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής. 
Στο όνομα μιας δήθεν τουριστικής ανάπτυξης που καμιά σχέση δεν έχει με την βιώσιμη αειφόρο ανάπτυξη που απαιτεί ο 21ος αιώνας. Μόνο οργή διακατέχει όλους εμάς, όταν βλέπουμε με πόση ευκολία περνά και η τελευταία παραλία στα χέρια της ωμής εκμετάλλευσης ,θυσία στο βωμό του κέρδους. 
Όταν βλέπουμε πόσο εύκολα απαξιώνεται η ελευθερία των πολιτών, πόσο εύκολα παραβιάζεται το δικαίωμα τους να απολαμβάνουν ανέξοδα και ήρεμα τα αγαθά της φύσης.
Όχι δεν πρέπει όλα να "χαρίζονται", όλα να τα "αξιοποιούν’, όπως βολεύει το στενό μικροκομματικό συμφέρον. 
Όχι δεν θέλουμε να γίνει κατάληψη και της τελευταίας ελεύθερης παραλίας .
Ας ενώσουμε τη φωνή μας όσοι αγαπάμε τον τόπο μας, όσοι αντιμετωπίζουμε με οικολογική ευαισθησία το φυσικό μας πλούτο και ας διαμαρτυρηθούμε. 
Ας απαιτήσουμε να γίνει ανάκληση της εγκληματικής απόφασης εκμετάλλευσης της τελευταίας μοναδικής ελεύθερης παραλίας.

Δήμου Χαρίκλεια, εκπαιδευτικός
Μη με εγκαταλείψετε... Μη με εγκαταλείψετε... Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 16, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.