Ξεκινούν ανασκαφικές εργασίες στην αγορά της Αρχαίας Νικόπολης

Ξεκινούν ανασκαφικές εργασίες στην αγορά της Αρχαίας Νικόπολης
Το “πράσινο φως” για την έναρξη συστηματικής αρχαιολογικής έρευνας στην περιοχή της αγοράς (forum) της αρχαίας Νικόπολης, Π.Ε., στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος (2023-2027) υπό τη διεύθυνση του Επίτιμου Εφόρου Αρχαιοτήτων, Δρ Κωνσταντίνου Ζάχου έδωσαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη αφού θα δοθεί η δυνατότητα να εξερευνηθεί ένας πολύ σημαντικός και λιγότερο γνωστός χώρος της Αρχαίας Νικόπολης.Το forum ήταν το κέντρο της πόλης στα όρια του οποίου βρίσκεται και το Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς βρίσκεται στο σημείο όπου τέμνονταν οι δύο κεντρικοί λεωφόροι σχηματίζοντας έναν τεράστιο ελεύθερο χώρο , μια πλατεία από αυτές που σήμερα στις ελληνικές πόλεις σπανίζουν.

Οι ανασκαφές θα γίνονται βάσει προγράμματος και χρονοδιαγράμματος, ενώ τα κινητά ευρήματα θα φυλάσσονται στις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου.


Ξεκινούν ανασκαφικές εργασίες στην αγορά της Αρχαίας Νικόπολης Ξεκινούν ανασκαφικές εργασίες στην αγορά της Αρχαίας Νικόπολης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες