Ασφυκτικά γεμάτα τα τουριστικά θέρετρα στην Ήπειρο

Ασφυκτικά γεμάτα τα τουριστικά θέρετρα στην Ήπειρο


Συνωστισμός σε θάλασσες, βουνά και δρόμους της Ηπείρου. Χιλιάδες επισκέπτες -Έλληνες και ξένοι- έχουν κατακλύσει τις ακτές του Ιονίου και τα ορεινά θέρετρα της Πίνδου και των Τζουμέρκων σε ένα πρωτόγνωρο τουριστικό κύμα. Η φετινή σεζόν εξελίσσεται εντυπωσιακά και θεωρείται βέβαιο ότι θα επιτευχθεί νέο ρεκόρ επισκέψεων.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η επιστροφή των πολυπληθών μεταναστών που έχουν κατακλύσει κάθε γωνιά της Ηπειρωτικής γης στο ετήσιο αντάμωμα του Δεκαπενταύγουστου.


Αντάμωμα υπό τους ήχους, τις εικόνες και τις γεύσεις των παραδοσιακών γιορτών και πανηγυριών της Παναγίας.

Ιδιαίτερη είναι η εκδήλωση της Βαρκαρόλας στην Πάργα. Ένα έθιμο που αναπαριστά την επιστροφή των Παργινών με τις βάρκες τους στην ελεύθερη πλέον πόλη της Πάργας, αφού σύμφωνα με την ιστορία της πόλης, οι κάτοικοι την εγκατέλειψαν όταν αυτή πουλήθηκε από τους Άγγλους στον Αλή Πασά το 1819. Κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου, η Πάργα φοράει τα καλά της και πλήθος κόσμου υποδέχεται τα πλεούμενα στο λιμάνι τη στιγμή που βεγγαλικά φωτίζουν τον ουρανό.


Ασφυκτικά γεμάτα τα τουριστικά θέρετρα στην Ήπειρο Ασφυκτικά γεμάτα τα τουριστικά θέρετρα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.