Εναρκτήρια οργανωτική συνάντηση του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ»

Εναρκτήρια οργανωτική συνάντηση του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ»


Πραγματοποιήθηκε στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Angellika Pallas στην Ηγουμενίτσα, η εναρκτήρια οργανωτική συνάντηση του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ», κατά την οποία παρουσιάστηκε η σχετική νομοθεσία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες στους υποψηφίους.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Αντώνης Μπέζας, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Δημιουργήσαμε έναν Συνδυασμό άξιων και «καθαρών» ανθρώπων, με προσόντα και έξωθεν καλή μαρτυρία, χωρίς εξαρτήσεις ή προσωπικά συμφέροντα, έναν πολυσυλλεκτικό, ενωτικό και πραγματικά ανεξάρτητο Συνδυασμό και τον δημιουργήσαμε χωρίς να διαθέτουμε μηχανισμό εξουσίας και χωρίς κομματικές παρεμβάσεις και παραινέσεις. Ανήκουμε σε κόμματα, όμως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι κομματικός βραχίονας αλλά βάθρο της Δημοκρατίας και βασικός μοχλός στήριξης της κοινωνίας.


Έναν Συνδυασμό, με 65% νέα πρόσωπα που ασχολούνται για πρώτη φορά με την Αυτοδιοίκηση, 32% υποψήφιους κάτω των σαράντα ετών και 44% υποψήφιες γυναίκες.

Τον δημιουργήσαμε από την αρχή, γιατί πιστέψαμε ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στην Ηγουμενίτσα, ότι πρέπει να σταματήσουμε την παρακμή και ότι πρέπει να φτιάξουμε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο με ανάπτυξη, ευημερία και ποιότητα ζωής για όλους χωρίς εξαιρέσεις, που να αξίζει να ζουν και να μεγαλώνουν τα παιδιά μας.


Την προηγούμενη περίοδο υπήρξε έντονος ανταγωνισμός για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Αυτό είναι φυσιολογικό και θεμιτό. Δεν είναι φυσιολογικό όμως να υπάρχουν «κτυπήματα κάτω από τη μέση». Να γίνονται δηλαδή πελατειακές και ψηφοθηρικές διευθετήσεις της τελευταίας στιγμής, να ασκούνται αφόρητες πιέσεις, να χρησιμοποιούνται πρακτικές που δε συνάδουν με την πολιτική διαδικασία και να δίνονται υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα για να επηρεαστούν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Πρόκειται για μια νοσηρή κατάσταση και η ευθύνη ανήκει σε αυτούς που την προκάλεσαν.

Αυτό πρέπει να σταματήσει. Ας αναμετρηθούμε αποκλειστικά με βάση τις απόψεις, το έργο, την εμπειρία, τις θέσεις μας για τα τοπικά ζητήματα, τις ικανότητες, τα προσόντα των υποψηφίων μας και την αποτελεσματικότητά μας. Ας κινηθούμε κρατώντας όρια ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού και διασφαλίζοντας ένα ήπιο πολιτικό κλίμα. Γιατί υπάρχει και η επόμενη ημέρα για την Ηγουμενίτσα που μας χρειάζεται όλους».
Εναρκτήρια οργανωτική συνάντηση του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» Εναρκτήρια οργανωτική συνάντηση του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.