Η Ήπειρος συνδράμει την Θεσσαλία- «Κύμα» αλληλεγγύης

Η Ήπειρος συνδράμει την Θεσσαλία- «Κύμα» αλληλεγγύης



Ατελείωτο είναι το δράμα στη Θεσσαλία. Νεκροί, αγνοούμενοι και εγκλωβισμένοι. Δεκάδες χωριά χάθηκαν κάτω από τα λασπόνερα.

Χωρίς τέλος το μαρτύριο χιλιάδων κατοίκων.

Κύμα αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας εκδηλώνεται τις τελευταίες ώρες από κάθε γωνιά της Ηπείρου.

Περιφέρεια, Δήμοι κι άλλοι φορείς προχωρούν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την όμορη περιφέρεια που δέχθηκε ένα πρωτοφανές πλήγμα.

Από την Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου ξεκινά από την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 (ώρες 8.00 π.μ. έως 15.00μ.μ.) στις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων και συγκεκριμένα:

• Στα Ιωάννινα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου , πλατεία Πύρρου 1, γραφεία 129-130-133.

• Στην Άρτα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, οδός Κοσμά Αιτωλού 10.

• Στη Θεσπρωτία, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας , Π. Τσαλδάρη 18

• Στην Πρέβεζα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Περδικάρη 1.
Τα είδη που είναι απαραίτητα είναι τα κάτωθι :
(ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ)
1. ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ
Παπλώματα
Κουβέρτες
Σεντόνια
Μαξιλάρια
Πετσέτες
2. ΡΑΝΤΖΑ – ΣΤΡΩΜΑΤΑΚΙΑ
3. ΡΟΥΧΑ ( ΑΝΤΡΙΚΑ- ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ – ΠΑΙΔΙΚΑ)
4. ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
5. ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ
6. ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
7. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Το τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συγκεντρώνει χρήματα αλλά και είδη πρώτης ανάγκης.

Έως την ερχόμενη Παρασκευή συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης ο Δήμος Ιωαννιτών μέσω του ΟΚΠΑΠΑ ο οποίος αναλαμβάνει πάντα ανάλογες αποστολές.

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων
Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων συγκεντρώνει βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς στους νομούς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές στο κτίριό του, στην οδό Γιοσέφ Ελιγιά.

Τα είδη που συγκεντρώνει είναι τα εξής:
Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια , υπνόσακους.
Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς.
Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.α), φρυγανιές –παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη.
Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).
Φακούς.
Ώρες συγκέντρωσης βοήθειας: 9-2 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

Ο Δήμος Πάργας
Ο Δήμος Πάργας καλεί πολίτες και συλλόγους σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από την κακοκαιρία στην Θεσσαλία. Η συγκέντρωση θα γίνεται από την Δευτέρα 11/9 στο Καναλάκι – Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πάργας 9.00 με 13.00, στην Πάργα Δημοτικό Κατάστημα 9.30 με 12.30 και κατόπιν συνεννόησης με Συλλόγους. Ας βοηθήσουμε με κάθε τρόπο όσους το έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ο Δήμος Ζηρού
oΗ αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, που βιώνουν τραγικές στιγμές μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, δεν είναι απλά ένα χρέος. Είναι υπευθυνότητα και ανθρωπιά.

Ο Δήμος Ζηρού με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Νικόλαου Καλαντζή, διοργανώνει εκστρατεία συγκέντρωσης ειδών πρώτη ανάγκης για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών. Καλεί πολίτες, επιχειρήσεις,. Συλλόγους και φορείς, να ενισχύσουν την προσπάθεια συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας και εμφιαλωμένων νερών. Η ανθρωπιστική βοήθεια θα συγκεντρώνεται στο ισόγειο του Δημαρχείου Φιλιππιάδας αύριο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου από τις 8.30 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι.

Η Ήπειρος συνδράμει την Θεσσαλία- «Κύμα» αλληλεγγύης Η Ήπειρος συνδράμει την Θεσσαλία- «Κύμα» αλληλεγγύης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.