Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Άλκηστη Γιαννοπούλου μας συστήνεται

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Άλκηστη Γιαννοπούλου μας συστήνεται

 
Γεννήθηκα στα Ιωάννινα και μεγάλωσα στην Παραμυθιά.
Προέρχομαι από μια τετραμελή οικογένεια. Ο πατέρας μου, Χριστόδουλος Γιαννόπουλος, είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης. Η μητέρα μου, Ελένη Γιαννοπούλου – Τσελίκου, είναι συνταξιούχος δημοτική υπάλληλος, προϊσταμένη του δήμου Παραμυθιάς για αρκετά χρόνια. Ο αδερφός μου, Άγγελος Γιαννόπουλος, είναι φαρμακοποιός στην Παραμυθιά.
Ολοκλήρωσα την Α΄ βάθμια και Β΄ βάθμια εκπαίδευσή μου στην Παραμυθιά ως αριστούχος μαθήτρια. Παίρνοντας μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις πέτυχα στη σχολή Οδοντιατρικής του Τμήματος Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησα από το Α.Π.Θ. με ¨λείαν καλώς¨.
Ύστερα από πρόταση που μου έγινε μετά την αποφοίτησή μου, εργάστηκα για κάποιο χρονικό διάστημα στα ιδιωτικά ιατρεία καθηγητών μου παρακολουθώντας παράλληλα τις κλινικές της Γναθοπροσωπικής χειρουργικής και της Παιδοδοντίας.
Από το 2000 – 2015 εργαζόμουν ως ελεύθερη επαγγελματίας στην Παραμυθιά και στη συνέχεια στην Ηγουμενίτσα ανήκοντας ταυτόχρονα στο ιατρικό δυναμικό του πρώην Ι.Κ.Α. Το 2015 εντάχθηκα στο Ε.Σ.Υ. και εργάζομαι στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας, έχοντας πλέον το βαθμό της Διευθύντριας. Παράλληλα, όταν υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες, καλύπτω και το Οδοντιατρικό Τμήμα του Γ.Ν. Φιλιατών.
Έχω παρακολουθήσει πλήθος επιστημονικών συνεδρίων, συμποσίων και ημερίδων εστιάζοντας κυρίως στην Παιδοδοντία, την Αισθητική Οδοντιατρική , την Πρόληψη και τελευταία στη Δημόσια Υγεία. Σε δύο από αυτά έχω συμμετάσχει παρουσιάζοντας δύο δικές μου ερευνητικές εργασίες.
Συμμετείχα στο διδακτικό προσωπικό του Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας ( τμήμα βοηθών οδοντιάτρου ), είμαι μέλος της επιτροπής ελέγχου για τη χορήγηση βεβαίωσης έναρξης λειτουργείας Οδοντοτεχνικών Εργαστηρίων της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και μέλος της επιτροπής διαχείρισης αποβλήτων του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας.
Το 2018 ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ¨Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας¨ της σχολής Επιστημών Υγείας και της σχολής Νομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Frederick Κύπρου και έλαβα το αντίστοιχο μεταπτυχιακό δίπλωμα επιπέδου Master.
Ως υπέρμαχος της πρόληψης γενικότερα και της προληπτικής οδοντιατρικής ειδικότερα, έχω διεκπεραιώσει εθελοντικά για αρκετά χρόνια τα προγράμματα Προληπτικής Οδοντιατρικής του Ι.Κ.Α. στο ν. Θεσπρωτίας επισκεπτόμενη τα σχολεία, εξετάζοντας τα παιδιά και οργανώνοντας ομιλίες σε γονείς σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Επίσης έχω συμμετάσχει ως εθελόντρια σε πρόγραμμα Πρόληψης του Χαμόγελου του Παιδιού, έχω επισκεφτεί τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας για να κάνω οδοντοστοματολογικό έλεγχο στα παιδιά και συμμετείχα σε επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ηγουμενίτσας ( ΚΕΠ Υγείας ) με θέμα: ¨Φροντίζουμε για την Υγεία των Παιδιών μας¨.
Από το 2020 έως σήμερα είμαι συντονίστρια Αγωγής Υγείας του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας.
Πρόσφατα, κατόπιν σχετικής προκήρυξης και αξιολόγησης, μου ανατέθηκαν τα καθήκοντα της Συντονίστριας Οδοντιάτρου της 6ης ΥΠΕ. Πρόκειται για μια θέση υψηλής ευθύνης και πολλών αρμοδιοτήτων, καθώς στη περιοχή ευθύνης μου ανήκουν τα οδοντιατρεία όλων των Κέντρων Υγείας της Ηπείρου, της Ανατολικής Στερεάς, των Ιονίων Νήσων και της Πελοποννήσου.
Κατοικώ στην Ηγουμενίτσα από το 2005 και είμαι παντρεμένη με τον Σπυρίδωνα Δρίμτζια, δημοτικό υπάλληλο του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια είναι ένας εξαιρετικός σύζυγος και πατέρας. Έχουμε αποκτήσει δύο δίδυμα αγόρια, τον Ανδριανό - Σταύρο και τον Ορφέα – Χρήστο, τα οποία θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερό μου επίτευγμα.
Η διάθεση για προσφορά είναι στοιχείο του χαρακτήρα μου, ενισχύθηκε όμως από τη στιγμή που έγινα μητέρα. Θεωρώ ότι ο κάθε πολίτης άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο μπορεί να συμβάλλει στο να δημιουργήσουμε γύρω μας ένα καλύτερο περιβάλλον ( φυσικό, κοινωνικό, πολιτισμικό ) για εμάς και τα παιδιά μας.
Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Άλκηστη Γιαννοπούλου μας συστήνεται Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Άλκηστη Γιαννοπούλου μας συστήνεται Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.