Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Έξω η ΕΥΠ, μέσα η Προεδρία της Κυβέρνησης με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής

Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Έξω η ΕΥΠ, μέσα η Προεδρία της Κυβέρνησης με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής



Σοβαρά ερωτήματα, τα οποία ουσιαστικά δεν απαντήθηκαν, προκάλεσε στη Βουλή η μία από τις τέσσερις νομοπαρασκευαστικές βελτιώσεις που κατέθεσε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την έγκριση της σύμβασης παραχώρησης.

Η συγκεκριμένη νομοπαρασκευαστική βελτίωση συνδέεται με την ΕΥΠ, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών καθώς στο άρθρο 14 όπου αναφερόταν για τυχόν τροποποίηση των όρων των καθορισμένων υποπαραχωρήσεων αντικαταστάθηκε και μάλιστα από την Προεδρία της Κυβέρνησης!

Το συγκεκριμένο σημείο προκάλεσε αρκετά ερωτήματα και αντιδράσεις κυρίως από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου μάλιστα να ρωτά επίμονα τον Υπουργό ζητώντας του εξηγήσεις.

Από βουλευτές της αντιπολίτευσης η συγκεκριμένη νομοπαρασκευαστική βελτίωση ερμηνεύθηκε ως αποκλεισμό της ΕΥΠ από οποιαδήποτε πρόσβασή της στο λιμάνι, που αποτελεί πύλη της χώρας από και προς την Ευρώπη.

Μάλιστα προκάλεσε ερωτήματα η αντικατάστασή της στο κείμενο από την Προεδρία της Κυβέρνησης η οποία δεν αποτελεί ένα συγκεκριμένο όργανο αλλά μπορεί να περιλαμβάνει πολλές έννοιες.

Ο Υπουργός στην απάντησή του ισχυρίστηκε ότι το λιμάνι δεν εκχωρείται, δεν πωλείται και παραμένει εθνικός ζωτικός χώρος. Σε έναν τέτοιο χώρο η ΕΥΠ μπορεί να έχει πρόσβαση και να κινηθεί άνευ περιορισμών.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην δευτερολογία της επανήλθε με νέα ερωτήματα τα οποία ωστόσο έμειναν αναπάντητα καθώς ο Υπουργός είχε αποχωρήσει.

Η υποκατάσταση της ΕΥΠ από την Προεδρία της Κυβέρνησης, στο παρά ένα μάλιστα της κύρωσης της σύμβασης, αποτελεί από μόνο του ζήτημα το οποίο χρήζει σοβαρών και τεκμηριωμένων απαντήσεων.
Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Έξω η ΕΥΠ, μέσα η Προεδρία της Κυβέρνησης με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Έξω η ΕΥΠ, μέσα η Προεδρία της Κυβέρνησης με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.