Σπυρίδων Κατραμάδος - Ο υποψήφιος Μητροπολίτης Παραμυθιάς που μπορεί να αλλάξει το τουριστικό “τοπίο”

Σπυρίδων Κατραμάδος - Ο υποψήφιος Μητροπολίτης Παραμυθιάς που μπορεί να αλλάξει το τουριστικό “τοπίο”

Ο Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος, είναι ο μοναδικός άνθρωπος, που μπορεί να αλλάξει τον “χάρτη” του τουρισμού της περιοχής.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο για υποψήφιο Μητροπολίτη, αλλα ο συγκεκριμένος ειναι ο γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας και συνετέλεσε στο να «απογειωθεί» τα τελευταία χρόνια ο θρησκευτικός τουρισμός στη χώρα.

Με μεθοδικότητα, οργάνωση, πολλή δουλειά, στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις στο εξωτερικό, συνέβαλε στην ανάδειξη της Ελλάδας ως προορισμό θρησκευτικού τουρισμού, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Διευθυντή του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσοστόμου.

Με καταγωγή από το Μολυβδοσκέπαστο Κονίτσης, ο Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος, εχει προωθήσει τουριστικές συνεργασίες με το Βατικανό και συμμετείχε σε αποστολές εργασίας στην εδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αναπτύσσοντας σχέσεις με στελέχη του Θρησκευτικού Τουρισμού του Βατικανού, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το ενδεχόμενο της επιστροφής του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Δονάτου.

Φαντάζει ως η μοναδική περίπτωση που μπορεί να δώσει την θέση που αξίζει στο περιηγητικό τουρισμό, στα θρησκευτικά μνημεία της περιφέρειας της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθιάς.

Ο Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος ειχε αναφερθεί παλαιοτέρα με δηλώσεις του στην Μητρόπολη Παραμυθιάς, τοκίζοντας πως “το περιβάλλον του Σεβασμιωτάτου Τίτου, θα πρεπει να σεβασθεί την αξιοπρέπειά του και το κύρος του και το ήθος του”, ενώ χαρακτηρίσει τον κ. Τίτο υπόδειγμα Ιεράρχη και Ανθρώπου, σεβαστού απ’ όλους, που κοσμείται με πολλές αρετές και τα χρόνια της ποιμαντορίας του στη Μητρόπολη Παραμυθίας απέδειξαν ότι είναι ένα διαμάντι. “Τα γεράματα είναι αμείλικτα για όλους και αυτό, που απαιτείται, είναι οι συνεργάτες του να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο την υστεροφημία ενός υπέροχου ανθρώπου, που ποτέ δεν έδωσε αφορμή για αρνητικά σχόλια” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπυρίδων Κατραμάδος. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έργο του ηγουμένου της Μονής Γηρομερίου π. Μεθοδίου Ντελή, τον οποίο χαρακτήρισε φίλο του και του απέδωσε τα εύσημα για τις πνευματικές και όχι μόνο δράσεις του.

Οπως και να έχει η συγκεκριμένη περίπτωση ειναι μια ιδιαίτερη υποψηφιότητα για την Μητρόπολη Παραμυθιάς με επεκτάσεις και εκτός θρησκείας και σίγουρα θα παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις.


Σπυρίδων Κατραμάδος - Ο υποψήφιος Μητροπολίτης Παραμυθιάς που μπορεί να αλλάξει το τουριστικό “τοπίο” Σπυρίδων Κατραμάδος - Ο υποψήφιος Μητροπολίτης Παραμυθιάς που μπορεί να αλλάξει το τουριστικό “τοπίο” Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.