Δήμος Ηγουμενίτσας: Ο Αντώνης Μπέζας για τη νέα σχολική χρονιά

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ο Αντώνης Μπέζας για τη νέα σχολική χρονιά


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Αντώνης Μπέζας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι ολόψυχα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές, καθώς και στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στις σχολικές μας μονάδες, χαρούμενη και δημιουργική χρονιά, με πρόοδο και επιτυχίες. Επίσης, στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας εύχομαι να έχουν δύναμη και αντοχές να υποστηρίζουν τα παιδιά τους, στη μόρφωση και στην προσωπική τους εξέλιξη.
-Η κρατική επιδότηση δυστυχώς δεν επαρκεί και γι’ αυτό και θα διεκδικήσουμε επιπρόσθετη οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μας μονάδων, αφού κριτήριό μας θα είναι η εύρυθμη λειτουργία τους και όχι οι προσωπικές συμπάθειες με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή.
-Βασικός στόχος μας θα είναι η ένταξη όλων των μελετών ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων, προκειμένου να μειωθούν σημαντικά οι δαπάνες θέρμανσης και κατανάλωσης ενέργειας και οι μαθητές με το εκπαιδευτικό προσωπικό να απολαμβάνουν το δώρο της μάθησης σε ένα ζεστό και ασφαλές περιβάλλον.
-Επίσης, θα εργαστούμε για να υλοποιηθούν πρόσθετες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες των σχολικών μονάδων, ώστε κάθε σχολείο του Δήμου μας, από το μεγαλύτερο ως το πιο μικρό, να ανταποκρίνεται σε διεθνή εκπαιδευτικά πρότυπα.
-Τα δεδομένα στην περιοχή μας έχουν αλλάξει σημαντικά. Η συγκέντρωση πληθυσμού και μεγάλου αριθμού μαθητών στην Ηγουμενίτσα δημιουργεί την ανάγκη κατασκευής νέων σχολικών μονάδων για να υπάρξει καλύτερη κατανομή των μαθητών, οι χώροι να προσφέρονται για τις σύγχρονες ψηφιακές διαδικασίες και να δημιουργηθούν ιδανικότερες παιδαγωγικές συνθήκες.
-Σήμερα, αλλά και στο εγγύς μέλλον, η προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, οι διαδραστικοί πίνακες και τα οργανωμένα σύγχρονα εργαστήρια υπολογιστών και φυσικών επιστημών, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διδασκαλία. Στους άμεσους στόχους μας, θα είναι τέλος η υποστήριξη όλων των σχολείων στην απόκτηση των παραπάνω ψηφιακών και επιστημονικών αγαθών και η επέκταση του δικτύου Wi-Fi σε κάθε γωνιά του Δήμου ώστε ο κάθε μαθητής να έχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι υποψήφιοι του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ», θεωρούμε ότι η σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο είναι η Παιδεία και για το λόγο αυτό θα της δώσουμε την προτεραιότητα που της αξίζει και θα στηρίξουμε ουσιαστικά μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο!».


Δήμος Ηγουμενίτσας: Ο Αντώνης Μπέζας για τη νέα σχολική χρονιά Δήμος Ηγουμενίτσας: Ο Αντώνης Μπέζας για τη νέα σχολική χρονιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 12, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.