Πρώτο χτύπημα του κουδουνιού- Γράφει ο Κυριάκος Τσόδουλος

Πρώτο χτύπημα του κουδουνιού- Γράφει ο Κυριάκος Τσόδουλος

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, θέλω να σας εκφράσω τις ευχές και τις προσδοκίες μου για μια χρονιά εξαιρετικά γόνιμη και δημιουργική για όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που ξεχυνόμαστε στον αγώνα για τη μάθηση ή θα έλεγα καλύτερα – όπως το θέλει και το αναλυτικό πρόγραμμα- για την ισόρροπη ανάπτυξη των γνωστικών και ψυχοσωματικών ικανοτήτων των μαθητών.

Αυτή η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με την προτροπή:

Να μοιραστούμε μαζί την ελπίδα, την αισιοδοξία και τη δημιουργική διάθεση για πρόοδο και προσφορά στην Παιδεία μας.

Να δημιουργήσουμε με τη δράση μας και πάλι τα «μικρά θαύματα» στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία μας «μικρά θαύματα» που δίνουν αληθινή ζωή και υπόσταση στο Σχολείο, που καλείται να κάνει άλματα «μεγαλύτερα από τη φθορά» και να στηρίξει τα παιδιά και τις οικογένειές τους.


Να αφουγκραστούμε με τεντωμένες τις αισθήσεις μας, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους. Ας τους δώσουμε λόγο και ευκαιρίες. Ας μη σταθούμε στη στείρα γνώση κι ας κάνουμε τα Σχολεία μας κυψέλες ανθρωπιάς, συνεργασίας και πολιτισμού, όπου κάθε δεξιότητα βελτιώνεται με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο και το κριτικό πνεύμα ανυψώνεται με εναλλακτικές δράσεις.

Να δώσουμε έμφαση στην καλλιέργεια των αξιών της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης προς όλους. Με διδακτικό ενθουσιασμό, συναισθηματική θέρμη και τη δικαιοσύνη της αγάπης, με όρους ισότητας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς ας ξεκινήσουμε το ταξίδι της γνώσης ελπιδοφόρα και δημιουργικά.

Στην κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να βρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή να υποστηρίξουν και να διευκολύνουν το έργο μας.

Με αυτές τις σκέψεις και την πεποίθηση ότι η παιδεία μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, είναι η καλυτέρευση της εκπαίδευσης των παιδιών μας, που ενσαρκώνουν την ελπίδα και το μέλλον του τόπου μας.

Τίποτα δεν έχει χαθεί . Υπάρχει ακόμα χώρος στη δημιουργική σκέψη!


Κυριάκος Τσόδουλος
Αιρετος του ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας &
Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας

Πρώτο χτύπημα του κουδουνιού- Γράφει ο Κυριάκος Τσόδουλος Πρώτο χτύπημα του κουδουνιού- Γράφει ο Κυριάκος Τσόδουλος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.