ΕΟΔΥ: Κραυγή αγωνίας από 1.047 εργαζόμενους στις ΚΟΜΥ – Στον «αέρα» οι συμβάσεις τους

ΕΟΔΥ: Κραυγή αγωνίας από 1.047 εργαζόμενους στις ΚΟΜΥ – Στον «αέρα» οι συμβάσεις τους


Επιστολή στο υπουργείο Υγείας απέστειλε το Σωματείο Εργαζομένων στις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, καθώς στις 30 Νοεμβρίου λήγουν 1.047 συμβάσεις και δεν υπάρχει -προς ώρας- ουδεμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι.
Οι εργαζόμενοι στις ΚΟΜΥ ζητούν να διευθετηθεί το ζήτημα, κάνοντας έκκληση στο υπουργείο να αναλογιστεί την ανησυχία τους γύρω από το θέμα της εργασιακής ανασφάλειας.
«Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας εκτελέστηκαν σε όλη την επικράτεια 19 εκατ. δειγματοληψίες και γύρω στους 200.000 εμβολιασμούς σε ευπαθείς ομάδες. Έχει δημιουργηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο κι ένα κατόρθωμά τους είναι ότι έκανα στη συνείδηση του πολίτη τον οργανισμό ως τον κύριο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας στην Ελλάδα», δήλωσε ο νοσηλευτής Παναγιώτης Κατσαρός, συμπληρώνοντας:
«Στις 30 Νοεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις μας. Αναλογιστείτε την ανησυχία και το θέμα της εργασιακής ανασφάλειας».

Καταγγελία και για το υπουργείο Μετανάστευσης
Την ίδια ώρα 427 εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ σε πρόγραμμα του υπουργείου Μετανάστευσης καταγγέλλουν ότι θα μείνουν απλήρωτοι επ’ αόριστον, «γιατί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δεν μεριμνά εγκαίρως για τα αυτονόητα!».
Όπως εξηγεί, οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν την Τρίτη από τον πρόεδρο Δ.Σ. του Ε.Ο.Δ.Υ., ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ένταξης της παράτασης του έργου στο ΤΑΜΕ 2021-2027 και, ως εκ τούτου, ο φορέας δεν δύναται να λάβει πιστώσεις για την καταβολή της μισθοδοσίας Σεπτεμβρίου.
«Δεν φτάνει που το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ακόμη δεν ξέρει εάν θα συνεχίσει την υλοποίηση του προγράμματος μέσω του Ε.Ο.Δ.Υ., και περιορίζεται στο να παρατείνει επί σειρά πολλών πολλών ετών τις συμβάσεις εργασίας των συναδέλφων μας (και αυτό μόνο όταν η χρονική τους διάρκεια έχει στην κυριολεξία εξαντληθεί), δεν φροντίζει να πληρωθούνε κιόλας! Δεν σας είπε κανείς, εκεί, στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ότι η μισθοδοσία των εργαζομένων είναι ιερή;» διερωτώνται οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ.
ΕΟΔΥ: Κραυγή αγωνίας από 1.047 εργαζόμενους στις ΚΟΜΥ – Στον «αέρα» οι συμβάσεις τους ΕΟΔΥ: Κραυγή αγωνίας από 1.047 εργαζόμενους στις ΚΟΜΥ – Στον «αέρα» οι συμβάσεις τους Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.