Στη Λιβαδειά του Δήμου Φοινικαίων ο Παναγιώτης Νταής για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Στη Λιβαδειά του Δήμου Φοινικαίων ο Παναγιώτης Νταής για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Στη Λιβαδειά του Δήμου Φοινικαίων βρέθηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής, για να παραστεί στους πανηγυρικούς εορτασμούς της ελληνικής ομογένειας στην Αλβανία, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. 
Ο κ. Νταής παραβρέθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Λιβαδειάς, όπου παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τα Σχολεία της περιοχής, για να τιμηθεί το έπος του ελληνοϊταλικού πολέμου, στην περιοχή που αποτέλεσε θέατρο των επιχειρήσεων.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, ο Δήμαρχος Φοινικαίων Ρ. Τζάκουλης, ο βουλευτής του αλβανικού κοινοβουλίου Νίκος Κούρτης, ο Γενικός Αντιπρόεδρος της «Ομόνοιας» Γ. Τζομάκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέκος Πάσχος και φυσικά πλήθος ομογενών από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι τίμησαν με την ισχυρή παρουσία τους την εθνική μας γιορτή. Η συγκίνηση όλων όσων συμμετείχαν ήταν μεγάλη, καθώς έγινε αντιληπτό το υψηλό φρόνημα των μελών της ελληνικής μειονότητας, που αποτελεί «γέφυρα» φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

Στις συζητήσεις που ακολούθησαν ο κ. Νταής επανέλαβε τις θέσεις του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» για τους ομογενείς συνδημότες μας και ανέφερε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων διασυνοριακής συνεργασίας με τους όμορους Δήμους της Αλβανίας, αλλά και θα λάβει μέτρα για την εξυπηρέτηση των ομογενών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και για την περαιτέρω εμβάθυνση της πολιτιστικών και κοινωνικών σχέσεων των περιοχών και των κατοίκων τους. Αυτή είναι η «μάχη» της δικής μας γενιάς, την οποία πρέπει να δώσουμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ομογενών συνδημοτών μας, αλλά και για να συνδράμουμε στην αναπτυξιακή προοπτική μιας περιοχής που κατοικείται από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας της γειτονικής μας χώρας.
Στη Λιβαδειά του Δήμου Φοινικαίων ο Παναγιώτης Νταής για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου Στη Λιβαδειά του Δήμου Φοινικαίων ο Παναγιώτης Νταής για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.